08 Temmuz 2020 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 08 Temmuz 2020 11:28

Valilik: Van Gölü'nde batan teknenin yeri tespit edildi

Van Valiliği, Van Gölü'nde batan teknenin yerinin tespit edildiğini belirterek "Tekne ve cenazelerin çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Van Gölü'nde batan teknenin yeri tespit edilmiştir. Tekne ve cenazelerin çıkartılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır" denildi. Teknenin 107 metre derinlikte olduğu açıklandı. 

Van Gölü'nde yürütülen arama- tarama çalışmalarında 1 mültecinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Valiliği, dün akşam saatlerinde Van'ın Gevaş ile Bitlis'in Tatvan ilçesi arasındaki sahile yakın bölgede yürütülen çalışmalar sırasında göl yüzeyinde bir erkek cesedine ulaşıldığını, yaşamını yitirenlerin sayısının 13'ye yükseldiği açıkladı.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde, 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında, Van Gölü’ne açılan kuzenler S.A ve M.A. için kayıp ihbarı yapıldı. M.A. 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak, jandarmaya götürüldü. M.A'nın verdiği bilgiler doğrultusunda S.A ile yaklaşık 60 mültecinin bulunduğu teknenin battığı tahmin edilen bölgede arama çalışması başlatıldı. Şu ana kadar 12 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı.

Arama tarama çalışmalarının 11'inci gününde bir mültecinin daha bedeninin bulunması üzerine bedenine ulaşılan mülteci sayısı 13'e yükseldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Adliyesinde avukatlardan ‘çoklu baro’ düzenlemesine karşı alkışlı protesto

SONRAKİ HABER

İzmir'de 276 göçmeni taşırken yakalanan geminin batma tehlikesi varmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...