09 Temmuz 2020 00:37

Gölcük Tersanesi işçisi yazdı: Sendikal bürokrasinizin tekerine çomak sokacağız

Gölcük Tersanesi'nde çalışan bir işçi yazdı: Son 10 günde işyerimizde Kovid-19 pozitif vaka duymadığımız gün yok.

(Arşiv) Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gölcük Tersanesi’nden bir işçi
Kocaeli

“Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” Bizler durmadan bu bilinçle hareket ettik, çünkü el kadardan başlayan bilincimiz bu sözlerle doluydu.

Büyüdük ve kendimizden kat kat büyük gemileri inşa ederken, onarımlarını yaparken yavaş da olsa anladık; vatanını seven işçinin en önemli görevi patronu veya işveren vekilini memnun etmek için gerekiyorsa sağlığından, canından ve hatta canından çok sevdiği çocuğu, eşi, annesi, babasının sağlığını dahi tehlikeye sokacak durumlara göğüs gererek işini yapmakmış. Fazla ajite edilmiş gibi duruyor yazdıklarım belki, ancak son 10 günde işyerimizde Kovid-19 pozitif vaka duymadığımız gün yok.

Şu an itibariyle 24 pozitif vaka varken temaslı olarak evinde karantinaya alınan işçi sayısı tam olarak bilinmiyor. Çalışma şeklimiz veya alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı ise vaka artış hızı ile ortada duruyor. Ülke genelinde yükseltilen muhafazakar, milliyetçi söylemlerin peşine düşerek, matematiğin, pazarın gösterdiği gerçeklere sırtımızı dönerek, makam, mevki ve aidatlarımızdan nemalanmak üzere yola çıkan, farkında olduğumuz ve yüksek sesle dile getirmediğimiz, vardır bir bildiği yalanını kendi kendimize söylemeyi tercih ettiğimiz sendika yöneticilerimiz; pandemi sürecinde fabrikalarımıza gelmeyi çeşitli nedenlerle öteleyerek, tek umudumuz olan, çocuğumuzu evlendireceğimiz veya memlekete dönüp o da iki oda bir ev sahibi olabileceğimiz hayallerimizi süsleyen kıdem tazminatımız tam anlamıyla hayal olmak üzereyken, sermayeden taraf çeşitli teoriler üretilirken, işçilere süreç hakkında bilgi vereceğine veya eylem kararları açıklayacağına, çeşitli siyasi partilerin, yöre örgütlerinin, esnafların, kendine yakın fabrika çalışanlarının “Hayırlı olsun” ziyaretleriyle meşgul.

Böyle devam etsinler, çünkü; Gölcük Tersanesi işçileri ne sağlığından ne de tazminatından vazgeçecek. Acı çekerek de olsa hem matematiği hem de pazarı öğrendik ve sendikal bürokrasinizin tekerine çomak sokarak nemalarınızı kısarak sizlere de öğreteceğiz...

ÖNCEKİ HABER

Deniz Bulutsuz, Ozan Güven’in tutuklanması talebinde bulunacak

SONRAKİ HABER

Patlamada ölen işçinin ailesine "zarar gördük" diyerek milyonluk dava açmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...