07 Temmuz 2020 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 07 Temmuz 2020 20:43

Pek çok ilde asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirildi

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara, Maraş, Hatay, Malatya, Mersin ve Kocaeli başta olmak üzere pek çok ilde asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara, Maraş, Hatay, Malatya, Mersin ve Kocaeli başta olmak üzere pek çok ilde asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından alınan kararlara göre;

Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamaları (açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama vb.) yapılmayacak.

Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden gerçekleştirilecek uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınları (kardeşleri dahil) dışında kimse katımayacak.

Askerlik yükümlülerinden, askerlik şubelerinden sevk işlemleri (sülüs belgesi verilirken) yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair taahhütname alınacak.

Kısıtlamalara uymayanlara idari para cezası kesilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de "Paralel baroya hayır" diyen avukatların yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

EMEP, üyelerine yapılan saldırıya tepki gösterdi, işçileri örgütlenmeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...