07 Temmuz 2020 06:57

Savcılık kadınlara yönelik cinsiyetçi paylaşımı "eleştiri" saydı, takipsizlik verdi

"Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan'ı ben almam" şeklindeki paylaşımı ağır eleştiri sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Oyuncu Berna Laçin, Gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında yapılan "Darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan'ı ben almam. Aklınızdan bile geçirmeyin, şimdiden söyleyeyim" şeklindeki paylaşımı ağır eleştiri sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi. 

CİNSİYETÇİ PAYLAŞIM KAMUOYUNDA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Kadir G., Twitter’da ‘elmeru_baba’ kullanıcı adıyla 1 Mayıs’ta “Herkes yazmış darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, berna benim, feyza altun benim. Cananı ben almam aklınızdan bile geçirmeyin şimdiden söyliiim” içerikli paylaşımda bulundu. 

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; kamuoyunun büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında oyuncu Berna Laçin de savcılığa şikayette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlattı.

BU İFADELER AĞIR ELEŞTİRİYMİŞ!

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu. (HABER MERKEZİ)

{{404863}}

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de bir geminin hava almayan depo bölümünde 276 mülteci bulundu

SONRAKİ HABER

Türkiye genelinde 8 Temmuz Çarşamba günü koronavirüs tedbirleri denetimi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...