06 Temmuz 2020 15:50

Eğitim Sen, okul binalarındaki “Tek devlet, tek millet” yazılamalarına tepki gösterdi

İzmir'deki Mustafa Çoban Ortaokulu'nun ön cephesinde bulunan “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazılamasına tepki gösteren Eğitim Sen, "Okullar siyasal değil, kamusal alanlardır" dedi.

Necip Vardal | Fotoğraf: MA

Reklam

İzmir Torbalı’da bulunan Mustafa Çoban Ortaokulu binasının ön cephesine “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazıldı. Duruma tepki gösteren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların kamusal alanlar olduğunu ve siyasal referanslarla donatılamayacağını belirtti.

"KAMUSAL ALANLAR EŞİT KULLANILIR"

“Bu durum iktidarın oluşturmaya çalıştığı bir hegemonya sürecinin topluma ve eğitim alanına yansıması olarak görülebilir” diyen Vardal, siyasal iktidarın, hegemonyasını son dönemlerde din ve ırk üzerinden oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Okullara yansıması da simgeler ve mekanların dönüştürülmesi şeklinde olmaktadır. Okullar kamusal alanlardır. Kamusal alanlar tüm toplumun eşit olarak kullanımına sunulduğu alanlardır.”

"SİMGELERLE DONATILMASI DOĞRU DEĞİL"

Okulların simgelerle donatılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Vardal, “Kamusal alanlar siyasal referanslarla donatıldığında, o siyaseti benimseyenlerin alanına dönüştürürsünüz. Bu da doğru bir tutum olmaz” dedi. (İzmir/MA)

Reklam