06 Temmuz 2020 11:57

Eğitim Sen: Okul sayısı ve imkanları artırılmadan eğitim başlamamalı

Eğitim Sen Merkez Yöneticisi Özgür Bozdoğan, okulların, belirlenen salgın önlemleri için yeterli olmadığına dikkat çekti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanlığı, 31 Ağustos’ta açılacak olan okullarda salgına dair alınacak tedbirleri açıkladı. Bu duruma ilişkin ciddi kaygıları olduğunu ifade eden Eğitim Sen Merkez Yöneticisi Özgür Bozdoğan, okullardaki 18 milyon öğrenci ile bir milyon öğretmenin sağlığının kendileri için öncelik olduğunu söyledi.

İsrail gibi okullar açıldıktan sonra vaka sayılarının yeniden arttığı örnekleri de hatırlatan Bozdoğan, sürecin her aşamada yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek “Konunun uzmanları olan tabipler birliği ve eğitim sendikaları karar süreçlerinde yer almalıdır” dedi.  Türkiye’de aynı kentteki okulların bile eşit koşullara sahip  olmadığı bilgisini veren Bozdoğan “Bakanlığın yayımladığı kararları her okulda hayata geçirmek mümkün değil. Okullardaki temizlik görevlilerinin sayısı artırılmalı, dezefenkten görevlileri bulunmalı, malzeme temini için okullara ek bütçe ayrılması gerekiyor. Bunlarla ilgili bir düzenleme yok. 4 metrekareye bir öğrenci düşmesi, sınıflarda bir metre fiziki mesafenin sağlanması gibi unsurlar var. Fiziki mesafenin sağlanması için yeterli okul ve mekan yok. Çok fazla sayıda yeni okula ihtiyacımız var. Ama böyle bir hazırlık yok. Ders ve teneffüs süreleri ve koridorların nasıl kullanılacağı gibi pek çok soruyla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığın, sorumluluğu ailelere yüklemesini eleştiren Bozdoğan “Öğrencinin virüsü kapmasının sorumluluğu kimde olacak? Bu koşullarda okulların açılmasının nasıl bir tehlike doğuracağını biliyoruz” dedi. Uzaktan eğitimin de eğitimdeki eşitsizliği derinleştirdiğini ve kalıcı olmaması gerektiğini söyleyen Bozdoğan “Bu eşitsizliği gidermeden uzaktan eğitimin de devam etmesi doğru değil” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Oluç: Türkiye’ye Burhan Kuzu hukuku dayatılıyor

SONRAKİ HABER

‘Z kuşağı’nı ’68 kuşağına sorduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...