06 Temmuz 2020 09:34

Almanya, ABD birliklerinin ülkede kalması için 1 milyar avro harcamış

Alman Federal Meclisine sunulan bir soru önergesine verilen yanıtta, ABD birliklerinin Almanya’da kalması için hükümetin 1 milyar avro harcadığı ortaya çıktı.

Almanya Parlamento binası | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Başkanı Trump'ın Almanya'da konuşlu 34 bin 500 Amerikan askerinden 9 bin 500'ünün geri çekilmesi talimatını verilmesinin yankıları sürüyor. Alman Federal Meclisinin sol üyesi olan Brigitte Freihold'un sunduğu soru önergesine açıklık getiren federal hükümet, ABD birliklerinin Almanya'da konuşlandırılması için son on yılda yaklaşık 1 milyar avro ödendiğini açıklandı.

ABD askerinin Almanya'da kalması için inşaat önlemleri için yapılan ödeme miktarının 648,5 milyon avroyu bulduğu ve savunma maliyetleri için ise 333,9 milyon avro ödeme yapıldığı belirtildi.

TRUMP BERLİN YÖNETİMİ'Nİ TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump savunma harcamalarını artırması için Almanya'ya uzun süredir baskı uyguluyordu. ABD'nin eski Berlin Büyükelçisi Richard Grenell geçen ağustos ayında Alman hükümetinin savunma bütçesini artırmaması durumunda ABD askerlerinin bir bölümünün geri çekileceği tehdidinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de köleliğin kaldırılmasını savunan Frederick Douglass'ın heykeli tahrip edildi

SONRAKİ HABER

TOKİ İzmir’de denizi bile satışa çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa