06 Temmuz 2020 08:14 Güncelleme: 06 Temmuz 2020 08:38

Denizli’de taşeron karayolu işçileri ücret ödemelerindeki sorun nedeniyle iş bıraktı

Denizli'de 4 aydır ücretlerini alamayan taşeron karayolu işçileri bu sabah iş bıraktı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: İşçiler

Reklam

Denizli'de taşeron karayolu işçileri bu sabah ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı. Denizli'de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 27. Şube'ye bağlı yaklaşık 80 işçinin ücretleri 4 aydır ödenmiyor. Daha önce de ocak ve mart aylarında karayolları önünde açıklamalar yapan işçilerin ücret ödemelerinde 5 yıldır aksamalar yaşanıyor. İşçiler ise ücret sorunlarının çözülmesi için bugün valilik ile görüşmeye gitti.

Son ücretlerinin mart ayında yattığını ifade eden işçi; "Bu taşerona geçeli 5 yıl oldu bu sorun 5 yıldır yaşanıyor. Daha önce de iş bıraktık. Her bıraktığımızda bir, bir buçuk aylık yatırıp sonra yine aynı sıkıntıyı yaşatıyorlar. 4 aydır ücret alamıyoruz. Şirket 'karayolları para yatırmadı' diyor. Karayollarına sorunca da suçu taşerona atıyor. En son Cuma paranız yatacak diyorlar yatsa da kurbana bir buçuk aylık ücret yatırırlar yine ücretlerimiz içeride kalacak" diye konuştu.

“ÜCRET DÜZENLİ YATMADIĞI İÇİN KREDİ ÇEKEMİYORUZ”

8 yıldır karayollarında çalışan bir işçi ise, "Arkadaşımız kirayı ödeyemediği için evden atıldı. Ailesinde kalıyor. Pandemi döneminde de hiçbir yardım alamadık. Ne bin lira çıktı bize ne kredi. Ücretimiz düzenli yatmadığı için kredi de vermiyor bankalar" sözleriyle sitem etti. Başka işçi de bakkalların veresiyeyi kestiğini söyleyerek; "Ücretimizi alamadığımızı söyleyince de 'nasıl alamıyorsun karayolunda çalışıyorsun' yanıtını alıyoruz" dedi.

İşçiler vali yerinde olmadığı için vali yardımcısı ile görüştü. Vali yardımcısının bölge müdürünü aradığını aktaran işçiler bölge müdürlüğünün mart ayından beri taşeron şirkete para yatırmadığını öğrendiklerini söyledi. İşçiler son olarak ücretlerini alana kadar hem yasal hem de fiili olarak mücadele edeceklerini duyurdu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam