05 Temmuz 2020 12:18

AKP’den “çoklu baro” açıklaması: Teklifimizi bu hafta içinde genel kurula indireceğiz

AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, büyük tepkiyle karşılanan "çoklu baro" teklifine dair "Bu hafta içerisinde genel kurula indireceğiz" dedi.

Polisin müdahale ettiği avukatlardan biri, kafası ve terazisi koparılmış Themis heykelini gösteriyor. | Fotoğraf: Burcu Yıldırım/Evrensel

Paylaş

AKP, çoklu baro kurulmasının önünü açan ve barolar tarafından geniş katılımlı eylemlerle protesto edilen yasa teklifinin geçmesinde ısrarcı.

TBMM Adalet Komisyonunda görüşmeleri devam eden teklife dair AKP Grup Başkan Vekili Cahit Özkan'dan açıklama geldi. Özkan, "Teklifin görüşmeleri sırasında muhalefet partilerinin, 'anayasaya aykırı' iddiaları tartışıldı. Komisyon bunu reddetti. Görüşmeler de herkes konuştu. Bugün teklifi Komisyonda bitirmeyi planlıyoruz.. Komisyonda kabul edildikten sonra yine teklifimizi bu hafta içerisinde genel kurula indireceğiz" dedi.

Öte yandan, düzenlemeye karşı çıkan ve TBMM'deki görüşmeleri izlemelerine izin verilmeyen çok sayıda baro başkanı TBMM kampüsü kapısındaki nöbetini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: 6331 Sayılı yasadan sonra iş cinayetleri katliamlara dönüştü

SONRAKİ HABER

Erdoğan'a göre çevre mücadelesinin amacı Türkiye'yi enerjide dışa bağımlı kılmakmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...