06 Temmuz 2020 04:42
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2020 11:26

Van Gölü'nde batan mülteci teknesinde 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Van’da 27 Haziran'da mültecileri taşırken batan tekneyi arama çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar 11 cesede ulaşılırken olaydan 10 gün sonra 17 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Van'da 27 Haziran'da göle açılan teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece arama çalışmalarında ulaşılan ceset sayısı 11'e yükseldi.   

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunabilmesi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucu 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece arama çalışmalarında ulaşılan ceset sayısı 11'e yükseldi.

Valilikten yapılan açıklamada, gölün Tatvan kesiminde su yüzeyinde yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen 2 kişinin cesetlerine ulaşıldığı bildirildi.

Şu ana kadar 11 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen çalışmalarda 5 şüpheli tutuklandı, 3'ü adli kontrolle 7 zanlı serbest bırakıldı.

3 şüphelinin gözaltı sürecinin devam ettiği olayla ilgili 17 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

10 GÜN SONRA YAKALAMA KARARI

Van Gölü'nde 27 Haziran gecesi batan ve içinde 70-80 mültecinin olduğu tahmin edilen tekneyle ilgili daha önce ifadesi alınan 5 kişi tutuklanırken, olayla ilgisi olduğu belirtilen 17 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayla ilgili açılan soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, “Olayla ilgili kolluk kuvvetlerince 17 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 5 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltında, 3 kişi adli kontrolle ve 4 kişi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı” denildi.

VAN VE BİTLİS'TE 5 GÖZALTI

Öte yandan Van ve Bitlis'te göçmen kaçakçılığına ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Van Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 'Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti' yapan kişilere yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında Van ve Bitlis'te operasyonlar düzenlendi. Mültecileri yasa dışı yollarla ülkeye sokan, barındıran ve büyük şehirlere sevkini yapan 8 şüpheliye yönelik 2 gün önce düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında diğer 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden 27 Haziran'da tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama çalışması başlatılmıştı. Teknede 70 civarında mülteci olduğu belirtilmişti. (VAN)

%%86683%%

ÖNCEKİ HABER

Lunapark ve tematik parklar 6 Temmuz'da açılacak

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Basın İlan Kurumu sınırlarını aşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...