03 Temmuz 2020 20:49

Aydın'da eylem ve etkinliklere Kovid-19 bahanesiyle kısıtlama getirildi

Aydın Valiliğinin açıkladığı karara göre 10 gün süreyle, kentte yapılacak eylem ve etkinliklere kısıtlama getirildi. Gerekçe olarak Kovid-19 gösterildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aydın Valiliği, siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve diğer demokratik kitle örgütlerinin basın açıklamalarının yalnızca binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla, sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak yapılabileceğini bildirdi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlar Valilik açıklamasıyla duyuruldu.

Buna göre, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi dikkate alınarak, 10 gün süreyle, siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, derneklerin basın açıklamaları, yalnızca binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla, sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak yapılabilecek.

Milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılacakların kente giriş ve çıkışları ile toplu olarak her türlü karşılama ve uğurlamanın yapılabileceği etkinliklerin kısıtlanmasına karar verildi.

Açıklamada ayrıca "İlimiz genelinde ve açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır kurma, bildiri, broşür, stiker dağıtma ve stant açma gibi eylemlere müsaade edilmemesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cavo Otomotiv’de yüzde 22 ile anlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

Sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa