03 Temmuz 2020 08:06

Metin Feyzioğlu'ndan baro başkanlarına: Aracılık edelim lütfen gidin konuşun

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu Meclis'e alınmayan baro başkanlarına "Dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM Çankaya Kapısı önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. | Fotoğraf: Metin AktaşAA

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan Adalet Komisyon'nunda başlayan çoklu baro teklifi görüşmelerine katılmak isteyen ve Meclis'e alınmayan baro başkanları ile ilgili açıklama yaptı. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun. Diyalog imkanının reddedilmesini doğru bulmuyorum. Diyalog kurmadan dava kazanabiliyor muyuz ki kendi mesleki davamızı kazanalım?" ifadelerini kullandı.

BARO BAŞKANLARI MECLİS'E ALINMAMIŞTI

AKP ve MHP milletvekillerince hazırlanan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin TBMM Adalet Komisyonunda görüşmeleri dün gece saatlerinde devam etti. Komisyonda görüşmeler devam ederken TBMM önünde bekleyen baro başkanları ise gece boyu polis ablukasında tutuldu. Kanun teklifi Adalet Komisyonu'na sunulurken baro başkanlarının görüşlerini bildirmek için toplantıya katılma talebi kabul edilmedi.

BARO BAŞKANLARI BEKLEYİŞİ SÜRDÜRÜYOR

Meclis Çankaya Kapısı önünde bekleyen baro başkanlarının etrafındaki polis kuşatması ise sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, gece boyu Meclis önünde bekleyen baro başkanlarına semaverden çay ve kahvaltı vermek istedi. Kahvaltıyı getiren zabıta ekipleri, polis tarafından engellendi. 

Bu sırada çekim yapan gazeteciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, mümkün olduğu kadar gazetecileri alana yaklaştırmıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vakaların arttığı İmbat Maden'deki işçiler: Bunu da fıtrat olarak mı açıklayacaklar?

SONRAKİ HABER

Finlandiya Hava Kuvvetlerinde gamalı haç sembolü sessizce kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...