02 Temmuz 2020 10:27

TBMM’de Netflix’e erişim engellendi

TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e girmeye çalışanlar, "Bu siteye ulaşılamıyor" yazısı ile karşılaşıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e ulaşmaya çalışanlar, erişimin engeliyle karşılaşıyor.

Meclisteki WIFI ağlarını kullanarak Blu TV, Puhu TV, YouTube, Twitter, Instagram gibi sitelere erişim sağlanabilirken Netflix’e girmeye çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor. www.netflix.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü” yazısı ile karşılaşıyorlar.

Meclis çatısı altında Netflix'e sadece mobil hatlar üzerinden erişim sağlanabiliyor.

MECLİS BAŞKANLIĞI: KISITLAMANIN SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİYLE İLGİSİ YOK

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine TBMM Başkanlığı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi. TBMM Başkanlığı, “Kurum genelinde 2019 yılından bu yana film, dizi ve benzeri sitelere çeşitli erişim kısıtlaması zaten uygulanmakta olup, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır” dedi.

Meclis Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, “Milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları yönündeki şikayetler üzerine yapılan testlerde, herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle de Mart 2020'de, idari personel için aralarında Netflix'in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasına gidilmiştir” denildi.

‘2019'DAN BERİ UYGULANMAKTA’

Kısıtlamanın 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulandığı belirtilen bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

“Meclis'in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlama, 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulanmıştır. Kurum genelinde 2019 yılından bu yana film, dizi ve benzeri sitelere çeşitli erişim kısıtlaması zaten uygulanmakta olup, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Bulutsuz, Ozan Güven'den şiddet gördüğü gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan’a verilen cezayı istinaf onadı; karar Yargıtaya gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa