01 Temmuz 2020 19:07

Hekimler kaybettikleri meslektaşlarını müzikle anıyor: “Uzun ince bir yoldayım”

16 doktor ve bir anestezi teknikeri, Kovid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden meslektaşları için farklı enstrümanlar ve sesler eşliğinde Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü söyledi.

Fotoğraf. Basın bülteni

Paylaş

Kovid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak ve verilen mücadele hakkında farkındalık sağlamak için meslektaşları ‘Uzun ince bir yoldum’ türküsünü söyledi. İstanbul Pendik Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sedat Kalkan’ın oluşturduğu projede; 16 doktor ve bir anestezi teknikeri ile birlikte toplamda 19 isim farklı enstrümanlar ve sesler eşliğinde Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü yeniden yorumladı. Kovid-19 nedeniyle 23 gün yoğun bakımda yatan, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahı Uzman Doktor Selçuk Köse’nin de yer aldığı projeye, Haluk Levent okuduğu bir dörtlükle katkıda bulundu.  “Sessiz Kahramanlar” için düzenlenen basın toplantısında; projede yer alan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sedat Kalkan, Göğüs Cerrahı Uzman Dr. Selçuk Köse, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mesut Demir ve sanatçı Haluk Levent de katıldı.

"ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ”

Halk ozanı Âşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünün, tüm sağlık çalışanlarının verdiği mücadeleyi en güzel biçimde anlattığını belirten Uzman Dr. Sedat Kalkan, “Yurdun dört bir yanında, bu yolda mücadele veren tüm meslektaşlarımızla, yol arkadaşlarımızla birlikte uzun ince bir yoldayız. Çocuklarımızdan, ailelerimizden, sevdiklerimizden uzakta kalarak verdiğimiz bu mücadelede maalesef yitirdiğimiz değerlerimiz de oldu. Sessiz kahramanlarımızın sesi olmak ve onların anısının hep yaşaması için böyle bir projeyi hayata geçirmek oldukça anlamlı,” dedi. Projede yer alan tüm sağlık çalışanlarının bu süreçte, kendi imkanları ile cep telefonlarıyla kaydettiği görüntü ve seslerle projeye katıldığını vurgulayan Dr. Kalkan, kayıtların birleştirilmesiyle projenin hakkını veren bir sonuç elde ettiklerini söyledi. Dr. Kalkan; sonsuz özverileri ile projeye katkı sunan sağlık çalışanlarına ve okuduğu dörtlükle Âşık Veysel’in ruhunu yansıtan Haluk Levent’e teşekkürlerini iletti.

“SAĞLIKÇILARIN MÜCADELESİNİ
ANLAMLI KILMAK İÇİN TEDBİRLERE UYUN”

Tüm Türkiye’ye seslenen Kalkan, “Canı pahasına savaşan ve hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının mücadelesini anlamlı kılmak için hepimize görev düşüyor. Biz yılmadan mücadelemize devam ediyoruz. Sizlerden ricamız, maskesiz sokağa çıkmayın, sosyal mesafenizi koruyun ve hijyene dikkat edin. Çünkü mücadeleyi hep birlikte veriyoruz. En kısa sürede atlatabilmemiz için herkesin hassasiyetle davranması çok önemli,” sözleri ile pandemi sürecinde herkese kurallara uyma çağrısında bulundu.

“HER SABAH BİR DAHA DÖNMEMEYİ
GÖZE ALARAK EVDEN ÇIKIYORUM”

Çukurova Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapan Prof. Dr. Mesut Demir ise, bu dönemde her sabah bir daha dönmemeyi göze alarak evden çıktığını belirtirken, “Ailemize haftalarca sarılamadık. Ancak bu savaşın bir neferi olmanın onuru her şeye değerdi,” dedi. Bu zorlu süreçte; ustalarını, meslektaşlarını, yan yana yürüyüp çalıştıkları iş arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Demir, “Yoğun bakımlarda kahramanca çalışarak kendi hayatlarını hiçe sayıp insanlık adına unutulmayacak izler bırakarak aramızdan ayrıldılar. İsimlerini kayıp haberlerine bırakıp aramızdan sessizce giden bu kahramanları anmak için müzikte birleştik. Böyle üzücü bir nedenden dolayı bir araya gelmek istemezdik ancak paylaştıkça azaltmayı umduğumuz acımızdan ilham alarak, bu kez yolda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anılarını yaşatmak için çaldık,” dedi.

KORONAVİRÜSÜ YENEN DR. SELÇUK KÖSE DE
PROJEYE KATILAN HEKİMLER ARASINDAYDI

Pandemiyle mücadelede Kovid-19’a yakalanan; yoğun bakımda ve hastane servisinde bir aydan fazla yatarak tedavi gören Göğüs Cerrahı Uzmanı Dr. Selçuk Köse, dünyanın günümüzde sosyal ve ekonomik anlamda büyük değişiklikler yaratmaya başlayan viral bir enfeksiyonun pençesinde ciddi bir zorluk yaşamaya başladığının altını çizdi. Türkiye’nin de bu durumdan fazlasıyla nasibini almış göründüğünü söyleyen Dr. Köse, “Bu enfeksiyon ile mücadele sırasında maalesef 5 binden fazla insanımızı kaybettik. Ne yazık ki bunların içinde meslektaşlarımız, arkadaşlarımız da vardı. Kovid-19 ile mücadele için hayatını ortaya koyan görev şehitleridir onlar. Kendim de bu mücadele sırasında virüsü kaparak yoğun bakımda ve hastane servisinde bir aydan fazla yatarak tedavi gördüm. Sonunda hayata tutunabildim. Virüsün birçok organımı etkilemesi nedeniyle hâlâ ayaktan tedavilerim devam etmekte. Virüsün tehlike olmaya devam ettiği bu günlerde sağlık çalışanları olarak kaybettiğimiz meslektaşlarımızın yüce hatırası adına çıktığımız bu yolda bazılarımızın geri dönmediği bu yol uzun ince bir yoldu aslında. Yaşadıklarımız Âşık Veysel'in o hepimizin bildiği dizelerini bizlere düşündürdü. Hepsinin ruhları şad olsun,” dedi. Projenin oluşmasına katkı sağlayan herkese ve Sanatçı Haluk Levent'e teşekkürlerini sundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kolaycılık bir virüs gibi…

SONRAKİ HABER

İzmir Narlıdere’de, Sivas Katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...