02 Temmuz 2020 00:52

İşten atılan Koton işçileri hâlâ tazminat alamadı

2019’un sonuna doğru işten atılan Koton işçilerinin açtıkları davalar da koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğradı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çalışma koşullarından şikayet ettikleri için 2019’un sonuna doğru işten atılan Koton işçilerinin açtıkları davalar da koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğradı. İşe iade ve tazminat davası açan işçiler, haklarının verilmesini istiyor.

Reklamlarında oynattığı ünlülere milyonlar aktaran, çalışanlarına ise 16 lira yemek ücretini reva gören Koton, işçilerin sorunlarını dile getirmek için açtığı @kotoncalisanlari Instagram hesabını takip eden, gönderilerini beğenen işçileri ‘Şirketin itibarını zedeleyen içerikleri beğendiği’ gerekçesiyle işten atmıştı. İşten atılanlardan Serdar Beykoz yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Mağazada çalışırken insan kaynaklarından bir uzman aradı. Instagram’dan şirket adını karalayan sayfaları beğenip yorum yaptığınız için iş akdiniz feshedildi dedi. O gün 200’ü aşkın işçiyi işten attılar. Aralarında 7-8 yıllık çalışanlar da var. Ve tazminatlarını alamadan çıkarıldılar. İnsanlar birtakım şikayetlerini dile getirdi. Fazla mesai ücretlerini az almaktan, mesai saatleri bitmesine rağmen 1 saat mağazada kalmaktan, yöneticilerin baskılarından şikayet ediyorlardı. Biz karalama yapmadık. Yaşadığımız sıkıntıların çözülmesi için sesimizi duyurmak istedik.”

Sonrasında Koop-İş’le birlikte eylemler yaptıklarını dile getiren Beykoz, “İşten çıkarmalardan sonra sendika avukatlarına vekalet verdik. Davanın ilk duruşması ertelendi. İkincisi ise salgın nedeniyle görülmedi. Üçüncüsü de önümüzdeki aylarda görülecek. Şu an açıkçası bir yol alamadık. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hâlâ sorunların devam ettiğini söylüyorlar” dedi.

İşe iade ve tazminat davaları açtıklarını belirten Beykoz, haklarını almak için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu: Şiddet yasası acilen revize edilmeli

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak’a dönük hakaret içerikli paylaşıma tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...