30 Haziran 2020 13:38

KHK'lere karşı mücadele eden Prof. Haluk Savaş hayatını kaybetti

KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra uzun süre pasaport verilmemesi nedeniyle yurt dışında kanser tedavisi olamayan Prof. Dr. Haluk Savaş yaşamını yitirdi.

Görsel, Prof. Dr. Haluk Savaş'ın Facebook hesabında paylaştığı videonun ekran alıntısıdır

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve sonrasında KHK'lere karşı mücadele eden KHK TV Genel Yayın Yönetmeni Prof. Haluk Savaş, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Prof. Dr. Haluk Savaş, Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim görevlisiyken 2016 yılında KHK’yle ihraç edildi. Daha sonra cezaevine giren Savaş’a burada kanser teşhisi konuldu. Ameliyat olan Haluk Savaş, daha sonra yurt dışında tedavi edilmek istendi ancak ülkeden çıkışına izin verilmedi. Kamuoyunda tepki çekilen uygulamanın ardından Savaş adına kampanyalar başlatıldı. Bunun üzerine Savaş’ın yurt dışına çıkışına izin verildi.

Savaş aynı zamanda KHK’lıların mağduriyetlerini anlatan KHK TV Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyordu.

KHK TV, haberi sosyal medya hesabından, "KHK mücadelesinin sembol ismi, genel yayın yönetmenimiz Prof. Haluk Savaş'ı kaybettik. Allah'tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Mücadelesinin ve hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz" sözleriyle duyurdu. (HABER MERKEZİ)

{{379353}} 

ÖNCEKİ HABER

İran, muhalif gazeteci Ruhullah Zam’a idam cezası verdi

SONRAKİ HABER

Uluslararası Kriz Grubu’ndan "IŞİD'e Katılıp Dönen Türkiye Vatandaşları" raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...