14 Nisan 2011 10:32

Polis çizdi mahkeme kabul etti

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Türkiye’ye gelen “Barış ve Demokratik Çözüm Grubu” Üyesi Nurettin Turgut, sanığı dahi olmadığı ve Van’da 20 Kürt siyasetçi hakkında açılan “KCK” davasında, polisin çizdiği şemada KCK’nin kırsal alan sorumlusu olarak

Polis çizdi mahkeme kabul etti
Paylaş
Sıddık Güler

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Türkiye’ye gelen “Barış ve Demokratik Çözüm Grubu” Üyesi Nurettin Turgut, sanığı dahi olmadığı ve Van’da 20 Kürt siyasetçi hakkında açılan “KCK” davasında, polisin çizdiği şemada KCK’nin kırsal alan sorumlusu olarak gösteriliyor. 12 Eylülde yapılan anayasa referandumu öncesi “KCK” üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve 15’i tutuklanan 20 Kürt siyasetçi hakkında Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan şema önce iddianameye sonra da dava dosyasına girdi.

İFTİRA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Polis ve savcı şemasını değerlendiren BDP Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş, BDP olarak yaptıkları bütün etkinliklerin illegalize edildiğini belirtti.  Caniş, BDP’nin Hukuk Komisyonuna iddianamelerde, “KCK Adalet Divanı” olarak yer verildiğine dikkat çekti. Şu an binlerce yönetici ve üyelerinin “KCK üyesi olmak”tan yargılandığını hatırlatan Caniş, BDP tüzüğünde de geçen mahalle meclislerin iddianamelerde “KCK sözleşmesi” olarak geçtiğini dile getirdi. Son olarak açılan KCK davasında “Kalıcı barışa katkı sağlamak” üzere Maxmur’dan gelen ve 4 ay gibi kısa süre kaldıktan sonra tutuklanan Nurettin Turgut’un kırsal alan sorumlusu olarak gösterilmesi iddianamelerin nasıl hazırlandığının göstergesi olduğuna işaret eden Caniş, yapılan iftira hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi.
(VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Çözüm çadırları’ nda tartışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Urfa’nın kaybedilenlerinin öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...