29 Haziran 2020 15:19
Son Güncellenme Tarihi: 29 Haziran 2020 16:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çoklu baro" kanun teklifini veriyoruz

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "çoklu baro" kanun teklifini yarın vereceklerini açıkladı. Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin bir ay uzatılacağını duyurdu.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "çoklu baro" sistemine değindi. Hedefledikleri çoklu baro sisteminin daha demokratik ve çoğulcu olduğunu öne süren Erdoğan, "Bunun için çoklu baro yapısı üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konu ile ilgili kanun teklifini yarın veriyor" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarında Kovid-19 salgınından ekonomiye, kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasından LGBTİ+'lara kadar pek çok gündem yer aldı.

Erdoğan baro gündemiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğumuzu söylememize rağmen hep düşmanlık duvarıyla karşılaşıyoruz. Tartışılmasına dahi tahammül gösterilemeyen konuların hepsi ülkemizin çözüm bekleyen kronik sorunlarıdır. Meydanı kendi küçük hesapları için toplumun menfaatini hiçe sayan muhterislere asla terk etmeyeceğiz. Meslek örgütleri, özellikle barolarla ilgili yapmayı planladığımız reform konusunda sorun yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları, temsilde adaletsizlik yanında mensupları üzerinde faşizan sorunlar üretebiliyor. Hukuki düzenlemeyi yapmak meclisin asli görevi. Demokratik, çoğulcu bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız. Bu yüzden çoklu baro yapısı üzerinde duruyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın veriyorlar. En kısa sürede inşallah hayata geçireceğiz."

"LANETLENMİŞ SAPKINLIKLAR...(!)"

Erdoğan'ın Onur Haftası'nda sarfettiği şu sözler dikkat çekti.

"Biz öylesine geniş vizyonlu gayretle ülkemize hizmet ederken, birileri yine sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. İnsanlık tarihi boyunca hep lanetlenmiş sapkınlıkları normalleştirerek özellikle genç dimağları zehirlemenin peşindeler."

"İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Halkın lanetlediği hiçbir yanlışın bu ülkede kök salma imkanı yoktur. Buradan milletimin tüm fertlerini rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli olmaya, tavır almaya davet ediyorum."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILIYOR

Kovid-19 salgına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, salgın nedeniyle uygulanan kısa çalışma ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Gündemimizdeki sağlıktan güvenliğe ekonomiden tarıma birçok konuyu görüştük. Türkiye’nin yeni yönetim sistemindeki kapsamlı bir değerlendirmeyi bir sonraki Kabine toplantımızdan sonra milletimizle paylaşacağız. Dünyada salgınla en başarılı mücadeleyi vermiş ülkelerden biri olarak kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkacağız."

"Tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafeden taviz vermiyoruz. Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfıra en yakın veya sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız."

"Normalleşme takvimi çerçevesinde birkaç alan dışında tüm sektörlerde hizmet ve üretimin önünü açtık. Salgın sürecinde her kesimi verdiğimiz desteklerle ayakta tuttuk. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vermiş bulunuyoruz. Böylece içinden geçtiğimiz olağanüstü dönemin sıkıntılarını herkes için en aza indirmeye çalıştık."

"Faaliyetlerine ara veren işletmeler peyderpey yeniden çalışmaya başladı. Ekonomik faaliyetlerde adım adım mart ayındaki seviyelere yaklaşıldığını görüyoruz."

"Sosyal koruma kalkanı adı altında hanelere 6 milyar liranın üzerinde nakti yardım yaptık. Bunun yanında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneğinde 18 milyar liraya yakın kaynağını milletimizin hizmetine sunduk."

"Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların süresini bir ay daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha devam edecektir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DTK soruşturması: Barış Annesi Makbule Özbek ve 22 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

HDP: Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerleri açıklanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...