28 Haziran 2020 14:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: TFF 2. ve 3. Lig'de "Beyaz sezon" ilan edilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TFF 2. Lig ve 3. Lig maçlarının iptal edilerek "beyaz sezon" ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TFF Yönetim Kurulunun Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig maçlarının 18 Temmuz 2020'den itibaren oynatılması kararına karşı çıktı.  Kaya, Süper Lig ile aynı olanaklara sahip olmayan TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’deki maçların iptal edilerek "beyaz sezon" ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Spor Kurulu Başkanlığını da yürüten Kaya, TFF 2 ve TFF 3. Liglerinin başlaması halinde Kovid-19 salgınına davetiye çıkarılacağını söyledi.

Kaya, “Süper Lig ve TFF 1’deki imkanlar ile TFF 2. ve 3. Lig'deki imkanlar aynı değil. Süper Lig ve TFF 1. Lig’de alınan sıkı tedbirlere rağmen çok sayıda vaka yaşanırken imkanları kısıtlı, küçücük soyunma odalarında giyinen, stada minibüslerle gelen, alt lig takımlarına 'Çıkın oynayın' demek, onları koronavirüs salgınına karşı açık hale getirmektir" uyarısında bulundu.

TFF’yi sorumlu davranmaya davet eden Kaya, “Hiçbir şey İnsan sağlığından daha önemli değildir. 2. ve 3. Lig kulüpleri oynamak istemiyor. Zor şartlarda oynayan sporcu kardeşlerimizi kimsenin koronavirüs riski ile karşı karşıya bırakmaya hakkı yoktur. Sorumlu davranın, beyaz sezon ilan edin, bu sese kulak verin” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Medeni Yıldırım davasında sanığa beraat vermenin yolları aranıyor

SONRAKİ HABER

Tunus Tatavin’de istihdam talebiyle eylemler yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...