27 Haziran 2020 13:52

Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar pandemi stresini kampla attı

Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar, bir nebze olsun pandeminin yarattığı stresten uzak kalmak, kendilerine ve çocuklarına nefes aldırmak için Gökçetepe’de kamp yapıyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

İstanbul Beylikdüzü’de yaşayan Ekmek ve Gül okuru kadınlar, pandeminin stresinden bir nebze uzaklaşmak için Gökçetepe’ye gitti. Kamp hakkında bilgi veren Ekmek ve Gül okuru Çiğdem Güven Sarıoğlu, özel sektör çalışanı, ev işçisi, mühendis, öğretmen kadınların ve çocuklarının içerisinde olduğu 15 kişilik bir ekiple, okulların da tatil olmasıyla birlikte çocuklarını ve kendilerini koronanın aylardır yarattığı stresten biraz uzak kalmak adına böyle bir kamp fikrinin ortaya çıktığını söyledi. 

Beylikdüzü Ekmek ve Gül okurları olarak kamp fikrinin çok ani bir biçimde ortaya çıktığını ifade eden Sarıoğlu, “Aslında 40’a yakın kadın ve çocuk olacaktık. Ancak YKS nedeniyle gelemeyen kadınlar oldu, kimi sınavda görevli eğitimcilerdi. Yine işleri dolayısıyla gelemeyen kadınlar oldu. Pandemi aylardır hayatımızı altüst etti. Çocuklarımız aylardır evde ve onlara nefes alacak alanlar yaratmak için uğraşıyoruz biz de. Kendi açımızdan da evin stresi, çocukların stresi, geçim derdi, koronavirüs pek çok şey psikolojik olarak yıprattı bizleri. Hem çocuklarımıza hem kendimize biraz nefes aldırmak, koronanın stresinden biraz uzak kalmak için geldik buraya. Otizimli çocuğu olan bir anne var mesela aramızda, 60 yaşını aşkın böbrek hastası bir ablamız var yine. Bir sonraki kampta daha organize ve daha kalabalık olmayı umuyoruz” dedi.

Otobüslerini, çadırlarını kendilerinin kiraladığını dile getiren Sarıoğlu, “Burada çok güzel bir dayanışma da var. Hep birlikte yapıp, yiyip, eğleniyoruz. Kadın dayanışması açısından da güzel bir örnek bu kamp. Kadın kadına olmanın ayrı bir keyfi var. Müzik yapan bir arkadaşımız var ayrıca, onun müzikleriyle de oldukça eğleniyoruz. Çocuklar da biz de çok mutluyuz” diye konuştu. (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Efes Selçuk’ta sit alanlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

SONRAKİ HABER

Kadınlar kıdem tazminatının gasbına öfkeli: Çocuğumun tek güvencesi kıdem tazminatım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...