14 Nisan 2011 10:29

AKP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİ: Her şey düzelecek 2023’e kadar bekleyin!

AKP seçim beyannamesini tamamladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in başkanlığında hazırlanan seçim beyannamesi, bugün Başbakan Erdoğan’a sunulacak, yarın ise kamuoyuna açıklanacak. Yine ‘demokrasi, sivil anayasa ve özgürlüklerin arttırılması’ vaadlerinin yer aldığı bildirgede, 2023 hedef

AKP’NİN SEÇİM BİLDİRGESİ: Her şey düzelecek 2023’e kadar bekleyin!
Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında kurulan seçim bildirgesi komisyonu çalışmalarını tamamladı. Erdoğan bildirgeyi 16 Nisan Cumartesi günü kamuoyuna açıklayacak.

Edinilen bilgilere göre seçim beyannamesinin önemli bir bölümünü AKP’nin uzun süredir dillendirdiği ancak bir türlü somut adım atmadığı ‘sivil anayasa’ konusu oluşturuyor. Diğer  Yine bolca sosyal, ekonomik, kültürel, özgürlükler, demokrasi vaatlerinin yer alacağı seçim beyannamesinde 2023 yılı hedeflerine özel vurgu yapılacak. 2023’te kişi başına milli gelir hedefinin 25 bin dolar olacağı vaatlerinin yanı sıra hedefler arasında bu tarihe kadar üç nükleer santral yapılması da var. Beyannamede Erdoğan’ın uzun süredir açıklamadığı ve ‘süper proje’ olarak adlandırdığı projeye de değinilecek. AKP’nin vaatlerinden biri de işsizlik sayısının 2023’de sıfıra indirilmesi. Bildirgede 2023 yılına kadar gerçekleştirileceği belirtilen ‘23 hedef’e yer verilirken, milyonlarca emekçinin bugün yaşamaya devam ettiği yoksulluk ve sefalet koşullarına ilişkin, ülkedeki antidemokratik ve baskıcı uygulamaların son bulmasına ilişkin acil önlemlere de yer verilip verilmeyeceği merak konusu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Wall Street Journal: Erdoğan’ın çıkışı seçim yatırımı

SONRAKİ HABER

‘Çözüm çadırları’ nda tartışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa