26 Haziran 2020 09:00

Ankara’da SGK’nin iki işyerinde koronavirüs çıktı

Ankara’da bulunan SGK Genel Müdürlüğü ve SGK Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkezi’ndeki iki kamu emekçisinde koronavirüs tespit edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

“Yeni normal dönem” ile birlikte çoğu salgın önleminin kaldırılması nedeniyle günlük vaka artışındaki dalgalanmalar devam ediyor. Ankara’da bulunan SGK Genel Müdürlüğü ve SGK Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkezi’ndeki iki kamu emekçisinde koronavirüs tespit edildi.

Yaşananları Evrensel'e aktaran SGK emekçileri, Sıhhiye’de işyerinde koronavirüs tespit edilen arkadaşları ile aynı odadakilerin karantinaya alındığını ama çalışmanın eskisi gibi sürdüğünü anlattı. Ardından işyerinde dezenfekte çalışmasının yapıldığını ama kaygılarını gidermediğini anlatan bir SGK emekçisi, “Ankara’nın merkezinde bulunmamız nedeniyle bizim merkeze günde 2 bine yakın insan geliyor. Ancak bu kadar yoğun ve çok kişiye hizmet veren bir kamu kurumu olmasına rağmen alınan önlemler yeterli değil. Vatandaş ile bizim aramızda fiziki mesafeyi korumak için plastik bir koruyucu bile hala konulmadı” dedi.

Genel Müdürlükte koronavirüs çıkan çalışanın yurtdışı emeklilik işlemlerinin yapıldığı daire çalıştığı için çok fazla temasının olmadığını analtan SGK emekçileri, önlemler noktasında kurum içi ayrımcılık yapıldığını da söylüyor. Genel Müdürlüklerde ve kurum başkanlığında testlerin yapıldığını ancak şubelerde yapılmadığını anlatan emekçiler, özellikle kurum yöneticilerinin çalıştığı işyerlerinde test yapıldığını iddia etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, işyerlerinde odaların küçük olması ve çalışma temposu nedeniyle fiziksel mesafe koşullarının olmadığını söyledi. Tüm kurumdakilere test yapılarak durumun yaygın bir şekilde tespit edilmesini istediklerini belirten Erdoğan, ancak bunun da Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanmadığını söyledi. SGK Ankara İl Müdürüyle görüştükleri ve maske verilmesi konusunda baz işyerlerinde yaşanan sorunları çözdüklerini belirten Erdoğan, il müdürünün “Bizim görevimiz koronavirüsün çıktığı katları karantinaya almak ama tüm kuruma test yapmamız mümkün değil” dediğini anlattı. Erdoğan, bir süredir bazı genel müdürlüklere test yapıldığını fakat yeterli olmadığını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık icralık çiftçi sayısını "ticari sır" gerekçesiyle açıklamadı

SONRAKİ HABER

Bağlar'da 'atanmış' belediye başkanı 6 ayda kasayı sıfırladı, borca battı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...