25 Haziran 2020 13:43

Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırıda bulunan şahıs 1 gün sonra serbest bırakılmış

Başak Demirtaş'a Twitter'da cinsiyetçi saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Vedat M.'nin itiraz üzerine 1 gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Ferit Aslan/DHA

Paylaş

Başak Demirtaş’a Twitter hesabından cinsiyetçi saldırıda bulunan ve tutuklanan 36 yaşındaki Vedat M.'nin itiraz üzerine 1 gün sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

Vedat M., 16 Haziran’da Sakarya’da tutuklanmış, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan akrabası V.Y. ise serbest bırakılmıştı.

Çıkarıldığı Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliğinde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan Vedat M.’nin de tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Deniz Tekin'in haberine göre, Vedat M.’nin avukatının tutuklama kararına karşı yaptığı itirazı inceleyen Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, tahliyesine karar vererek hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

SAVUNMA: ALKOLLÜYDÜM

Öte yandan kendi adına kayıtlı “@VedatMuti7” Twitter hesabından Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıda bulunduğu tespit edildikten sonra gözaltına alınan Vedat M., 16 Haziran’da savcılıkta verdiği ifadesinde, suçlama konusu yapılan paylaşımı yaptığı sırada alkollü olduğunu, “askerlere ve şehitlere hakaret edilmesine kızdığı için” bu paylaşımı yaptığını ileri sürerek kendisini savundu.

MANEVİ DUYGULARI KABARMIŞ!

Vedat M.’nin avukatı ise savunmasında özetle müvekkilinin paylaşımının maksadını aştığını ancak hiçbir siyasi partiyi hedef almadığını ileri sürerek, “Tamamen o anda şehitler ile ilgili şehitler ile alakalı hakaret içerikli sözleri görmesi üzerine manevi duyguları kabardığından böyle bir paylaşımda bulunmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Özlem Kurt Azap: Fiziki mesafe olmadan tek başına maske işe yaramaz

SONRAKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden  İstanbul Barosu’na dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...