24 Haziran 2020 12:25

Görevden alınan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ'a 6 yıl hapis cezası verildi

Görevden alınarak yerine kayyum atanan HDP'li Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ’a, "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

"KCK Cizre" davasında yargılanan ve aralarında yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ ile çok sayıda siyasetçinin de bulunduğu 64 kişi hakkında "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla 6 yıldan 10'ar yıla kadar hapis cezası verildi.

Mezopotamya Ajansında (MA) yer alan habere göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2011 yılında "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar hakkında açılan davanın karar duruşması Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aralarında, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra yerine kayyum atanan Cizre Belediye Eş Başkanı Zırığ, siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 79 kişi duruşmaya katılmadı. Avukatlar, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Savcılık, sanıklardan 15'i hakkında "terör örgütü yöneticisi olmak", Eş Başkan Zırığ'ın da aralarında bulunduğu 64 sanık hakkında ise "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla ceza istedi.

Mahkeme, 67 kişi hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Eş Başkan Zırığ hakkında da 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, 11 kişi hakkında ise beraat kararı verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir’de, elektrik akımına kapılan belediye işçisi Erhan Aydın yaralandı

SONRAKİ HABER

S&P: Türk bankalarındaki sorunlu kredi oranı 2021’de yüzde 20’yi aşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa