24 Haziran 2020 11:38

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: Hukuk barikatımızı yıktırmadık

Ankara yürüyüşünün ardından Mersin'e dönen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Halk bizleri sahiplendi. Bizler için en önemlisi buydu" dedi.

Fotoğraf: Mersin Barosu

Paylaş

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baroların yapısında ve seçim sisteminde yapılması planlanan değişikliğe karşı baro başkanlarıyla başlattığı savunma yürüyüşünde, Ankara girişinde karşılaştıkları polis müdahalelerine ve 27 saat fiili gözaltına alınmalarına karşı sürdürdükleri direniş mücadelesini kazanarak Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirdikten sonra Mersin’e döndü. 

“AVUKATLARIN BEKLEME SABRINI UNUTTULAR”

Mersin Adliyesi bahçesinde Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar tarafından karşılanan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baro odasında meslektaşlarıyla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Yeşilboğaz, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştı. Sahip çıkmamız gereken tek kalemiz kaldı. O da barolar. Yıkılacak başka hiçbir kalemiz yok. Kalemize sahip çıktık. Bizim böyle bir direnişimizle karşılaşacaklarını hiç tahmin etmediler. Olay umduklarından çok daha farklı oldu. Akşam haberlerinde ‘engellendiler, gönderildiler’ şeklinde sadece 2-3 dakikalık bir haber olacağımızı düşündüler. Onlar bizlerin bu kadar direneceğimizi hiç tahmin etmediler. Bizim koridorlardan, sokaktan geldiğimizi unuttular. Saat 09.00’daki bir duruşmaya, gece yarısına kadar bekleyip girdiğimiz gerçeği var. Avukatların bekleme sabrını unuttular. Onların demir barikatı varsa, bizim de hukuk barikatımız var. Hukuk barikatımızı yıktırmadık. Bizleri siyasi bir kalıba sokmak istediler, bizlere terörist görüntüsü verdirmeye çalıştılar. Ancak savunma yürüyüşümüze farklı saiklerin yüklenmesine, yürüyüşümüzün amacının dışında kullanılmasına asla müsaade etmedik” diye konuştu.

“EN ÜST MERTEBEDEN ÇOK CİDDİ TALİMAT ALMIŞLAR”

Baro başkanlarının ve avukatların polis saldırısına uğramasını kınayan Yeşilboğaz, “Çok anlamsız bir müdahaleydi. Savunmaya tahammülsüzlüğü bu safhalara da ulaştığını gördük. Bizler illerimizden yürüyüşe başlarken, bizleri güvenlik şube uğurladı. Ancak Ankara’daki bu tepki nedir? En üst mertebeden çok ciddi talimat almışlar” dedi.

“HALK BİZLERİ SAHİPLENDİ”

Baro başkanlarıyla ve avukatlarla güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade eden Yeşilboğaz, “Dayanışmayı sadece bizler değil, tüm Türkiye gösterdi. Türkiye’de yankı yapan bu dayanışma bizleri çok duygulandırdı. Halk bizleri sahiplendi. Bizler için en önemlisi buydu. Bu yaşadığımız süreç, bizim halkla bütünleşmemizi sağladı. Halkın avukata bakış açısı daha da netleşti. 'Evlerinde rahat oturmak varken, baro başkanları niye 30 saat betonun üstünde beklediler?' sorusunun cevabını halk çok iyi anladı. Hak, hukuk, bağımsızlık ve özgürlük adına bedel ödemiş meslektaşlarımız var. Onlardan aldığımız kazanımları teslim etmeyeceğiz. Biz bayrağı o meslektaşlarımızdan onurla devraldık ve ileride gelecek nesildeki meslektaşlarımıza onurla teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.

Mücadelelerine destek veren Mersin Barosu yönetim kurulu üyelerine ve avukatlara teşekkür eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizim Ankara’daki mücadelemize, sizlerin de burada vermiş olduğunuz destek ve mücadele gerçekten çok önemliydi. Başta Mersin Barosu olmak üzere, Türkiye’deki meslektaşlarımızın çok fazla destek vermesi, mesleğine, ülkesine sahiplenmesi gerçekten çok önemliydi. Biz baro başkanları olarak, orada mücadele verdik ama asıl mücadeleyi siz meslektaşlarımız ve halkımız verdi. Bu kazanım bizlerin değil, sizlerin kazanımıdır. Desteğinize ve emeğinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da artan su faturalarına tepki

SONRAKİ HABER

Dürümlü davasında Burhan Taş’a 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...