24 Haziran 2020 11:40

Manisa'da artan su faturalarına tepki

Manisa'da yüksek su faturaları sebebiyle MASKİ İkiz Kuleler önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Manisa'da yüksek su faturaları sebebiyle MASKİ İkiz Kuleler önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

"Manisa Yurttaş İnisiyatifi" adlı sosyal medya hesabı üzerinden çağrısı yapılan eylemde, kitle adına açıklamayı Levent Ural okudu.

"FATURALAR NEDEN 6 KATINA ÇIKTI?"

Manisa'daki işçi ve emekçilerin hem korona salgınıyla hem de ekonomik sıkıntılarla uğraştığını söyleyen Ural, "Tüm bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de MASKİ işsizlikle, açlıkla boğuşan emekçilere 300-350 lira gibi su faturaları gönderiyor. Normal zamanda 40 lira 50 lira gelen bu faturalar ne oldu da 6 katına çıktı? Kartlı abonelerde, 100 liralık su yüklemek isteyen vatandaş, kartını taktığında 60 lirası kesintiye uğruyor. 40 liralık su ancak alabiliyor" diyerek faturalardaki faiş fiyatlara dikkat çekti.

DÜZENLEME OLANA KADAR EYLEMLER SÜRECEK

Konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını sosyal medya üzerinden duyurduklarında MASKİ'nin açıklama yaptığını belirten Ural, yapılan açıklamada, Manisa halkının pandemi sürecinde normalden 4-5 kat daha fazla su harcadığını, bazı faturaların yanlış okunduğunu, yüksek gelen faturaları 2 taksite böleceklerini belirttiklerini söyledi. Ural, faturalar yeniden düzenlenene kadar eylemliliklerine devam edeceklerini dile getirdi. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam