22 Haziran 2020 11:50

Cam işçisi Koray Tokatlı, Kristal-İş Trakya Şube Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Şişecam İşçisi Koray Tokatlı, 4 Temmuz’da yapılacak Kristal-İş Trakya Şube Kongresi için başkan adaylığını açıkladı.

Fotoğraf, Koray Tokatlı'nın kişisel arşivinden alınmıştır.

Paylaş

Şişecam İşçisi Koray Tokatlı, Kristal-İş Trakya Şube Kongresi için başkan adaylığını açıkladı.

Tokatlı yaptığı yazılı açıklamada pandemi sürecini sağlıklarını riske atarak, hatta can vererek atlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Şişecam İşçisi Mehmet Kürtül’ün Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Tokatlı, “Bizler bunları yaşarken maalesef sermayenin hissedarları kafa kafaya vermiş kazanılmış olan haklarımıza el uzatmaya çalışmakla meşguller. Bu zamana kadar hep birlikte birçok hakkımızı elimizden alan bu düzen, üzülerek görmekteyiz ki işçinin son kalesi kıdem tazminatına da göz dikmiş bulunmakta. Kıdem tazminatı çalışanların en önemli kazanımıdır. Kimimizin emekli olduğunda alabileceği bir ev parası, kimimizin çocuğunun eğitimi için ayırmayı hayal ettiği alın terinin karşılığı, kimimizin de evlatlarına bırakabileceği birikimidir. Buna fon adı altında göz dikmek en hafif tabirle şark kurnazlığıdır. Bu süreçte sendikaların tutumu da maalesef ki sosyal medya paylaşımlarından ya da birkaç haber sitesine demeç vermekten öte geçememiştir. Buradan çok net ifade etmek isterim ki kıdem tazminatına el uzatılmasına kesinlikle karşıyız ve bunun önüne geçmek için de her türlü mücadelenin içinde olacağız” dedi.

Sendikaların işçilerin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarını kazanmak, korumak ve geliştirmek için kurulmuş birlikler, dayanışma ve mücadele örgütleri olduğunu belirten Tokatlı şöyle devam etti:

“Kristal-İş Sendikası da bu mücadelenin her zaman en önünde yer alan sendikaların başında gelmiştir. Sendikalar her görüş ve düşünceden emekçileri ayrıştırmak için değil, birleştirmek için çalışmak zorundadır. Maalesef son dönemlerde üzülerek ve hayretle görmekteyiz ki sendikacıların birçoğu ülke yönetiminde eleştirdiği hükümet politikalarının birebir aynısını yönettiği sendikalarda uygulamaktadır. İşçiler böl, parçala, yönet yöntemiyle ayrıştırılmaya çalışılırken, yönetim kadrolarına da yaptığı görevde başarısız da olsa benim ekibimden olsun anlayışı egemen olmuştur. Hatta bunun da bir adım ötesine giderek kurumlar artık bir aile şirketi gibi yönetilmek istenmektedir.”

Tokatlı, “Son dönemde özellikle bölgemizde yaşanan işten atılmaların son bulması için, fabrikalarımızda baskı altında değil huzur içinde çalışmak için, ekonomik durumumuzun açlık sınırına yakın değil yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması için, ayrıştırılan ve birbirinden uzaklaştırılan cam işçisinin tekrar eski zamanlarda olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk halinde hareket etmesini sağlamak için, sendikal bürokrasinin son bulması ve sendikal demokrasinin geri gelmesi için, atananların değil seçilenlerin görev yapması için, ne olursa olsun benden olsun değil ya hep beraber ya hiç birimiz demek için Kristal-İş Sendikası Trakya Şube Başkanlığına adayım” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada Tokatlı’nın paylaşımının altına çok sayıda cam işçisinden tebrik mesajı geldi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

4 işçinin koronavirüse yakalandığı fabrikada üretime ara verildi

SONRAKİ HABER

İsveç Öğretmenler Federasyonundan Eğitim Sen’li öğretmenlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...