22 Haziran 2020 07:15

Honaz Belediyesi bir yıllık bilançosunu belediye binasına astı

Honaz Belediyesi 1 yıllık bilançosunu belediye binasına astı. Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, hesap verebilir belediye modeline sahip olduklarını söyleyerek, “Denetleme mekanizmamız halka açık” dedi.

Fotoğraf: Honaz Belediyesi Basın Birimi

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’de, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Honaz Belediyesi AKP’den CHP’ye geçti. CHP’nin kazanmasına AKP’liler itiraz etmişti. 2 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimlerde CHP’nin adayı Yüksel Kepenek ikinci kez kazanarak belediye başkanlığına gelmişti. Görevi teslim aldığında şeffaf ve sosyal belediyecilik sözünü sürekli dile getiren Honaz Belediye Başkanı Kepenek belediyenin 1 yıllık bilançosunu belediye binasını asarak ilçe halkıyla paylaştı. Belediyenin çalışmalarını ve bilançoyu halkla paylaşmasını Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile konuştuk. Kepenek hesap verebilir bir belediye ve örgüt modeline sahip olduklarını ifade ederek, “Diğer belediyelere de örnek olması bizleri açıkçası sevindirir” dedi.

“HESAP VEREBİLİR BİR BELEDİYE MODELİ”

“Vatandaşlarımızın zor ve farklı koşullarda bizlere ödediği her kuruşun nereye ve nasıl harcandığını, bunlardan geriye nasıl dönüşler sağlandığını, onların hayatlarına nasıl dokunulduğunu görmesi gerekiyor. Bu da hesap verebilir bir belediye ve örgüt modeli aslında” diyen Kepenek, belediyenin denetime açık olduğunu belirtti. Kepenek, diğer belediyelere de örnek olmasından mutluluk duyacaklarını söyleyerek, “Bu anlamda halkımız bize, 'siz belediye olarak ne yaptınız' sorusunu sormadan, biz sizden aldıklarımızla bunları yaptık cevabını vermek için bu eylemi gerçekleştirdik diyebilirim” dedi.

“KAMU KAYNAKLARINI HALK İÇİN KULLANIYORUZ”

Yolsuzluğu önlemek, kamu kaynaklarını verimli ve halk için kullanmak adına yaptıkları çalışmaları anlatan Kepenek, “Bizler Honaz Belediyesi olarak aldığımız her kuruş verginin, kazancın hesabını yine halka hizmet olarak götürmeyi hedef edindik. İnovatif düşünerek yeni fikirler, farklı düşünceler oluşturarak sağlam bir ekonomik tablo ile işlerimizi yürütmek istiyoruz” diye konuştu. Kepenek, bir tasarruf örneği olarak hizmet araçlarının kilometresinden, kullandığı yakıta kadar takip etmek, savurganlığı önleyerek mevcut imkânları en verimli şekilde halka hizmete dönüştürmek gayesinde olduklarını söyledi.

“VAATLERİMİZİN BİRÇOĞUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”

Tekrarlanan seçim ile 2 Haziran’da ikinci kez başkan seçilen Kepenek bu süreçte gerçekleştirilen vaatlere dair şu değerlendirmelerde bulunarak, “Diğer belediyelere göre hizmetlerimize 2 ay geç kaldık. Bununla birlikte pandemi süreci içerisinde 3 aylık bir gecikmeyi de dikkate alırsak, yaklaşık 5 aylık bir boşluğumuz oldu. Yönetim olarak vaatlerimizin birçoğunu, oluşan bu boşluğa rağmen ilk bir yıllık süreçte gerçekleştirdik. Burada hepsini saymak isterdim. Ama hedef projelerimiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz projelerimiz oldukça fazla” diye konuştu. Denetleme mekanizmasının halka açık olduğunun altını çizen Kepenek, “Bunu zaten 1 yıllık süreçteki tüm gelir gider tablomuzu sosyal medya hesaplarımızdan ve resmi sitemizden yayımlayarak, ayrıca belediye binamızın dışına astığımız pankart ile göstermiş olduk” dedi.

Reklam