21 Haziran 2020 13:34

Ordu Büyükşehir Belediyesi, halkın karşı çıktığı çöp tesisi sebebiyle ceza ödeyecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlküvez Mahallesi’nde yapılan katı atık çöp tesisine dair yurttaşların suç duyurusunda bulunması sonucu 88 bin 499 TL para cezası ödemeye mahkum oldu.

Ordu İlküvez Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB), Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi’nde yapılan katı atık çöp tesisine dair yurttaşların suç duyurusunda bulunması sonucu, 88 bin 499 TL para cezası ödeyecek.

Çöp tesisine karşı karda, kışta, üç ay boyunca çadırlı direniş yapan, gözaltına alınan, para cezalarıyla yıldırılmak istenen İlküvezliler, bu konuda Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe vermişlerdi. Dilekçe verenlerden Av. Emrah Duman’a verilen yazılı yanıtta, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına 88 bin 499 lira idari para cezası uygulandığı bilgisi verildi. Suyu, toprağı için aylarca direnen İlküvezlilerin çığlığını duyduğunu, yaşananlar hakkında bilgi edinmek için dilekçe verdiğini belirten Av. Emrah Duman, “Dilekçeye verilen yanıt, halkın çığlığını duymayanlara, duymak istemeyenlere ders oldu. Bu bilgi ile bir devlet kurumu tarafından, üstelik bu konuda birinci elden denetime yetkili bir resmi kurum tarafından hayata, çevreye, vatanın toprağına karşı kasten bir suç işlendiği, suç işlenmesine göz yumulduğu ayan beyan kabul edilmiş oldu” dedi.

"ORDU’NUN ÇÖPÜNÜ İSTEMİYORUZ"

Çöp tesisine karşı verilen çadırlı direnişe katılanlardan İsa Karayiğit ise şunları söyledi: Karda kışta üç ay boyunca bağırdık. Ölüyoruz, sularımız kirletildi, yaban hayvanlar öldü dedik. Kadınlarımızla, çocuklarımızla haykırdık. Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne köyden topladığımız dilekçeleri götürdük. Zorunlu olarak tahlile geldiler, gerçek ortaya çıktı. Verilen para cezası haklılığımızı kanıtladı” dedi.

"ESKİ, YENİ BAŞKAN FARK ETMİYOR"

Ordu çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de, “İlküvez halkıyla birlikte olduk. Onların yasal haklarını kullanmalarına yardımcı olduk. Verilen para cezası halkın haklılığını kanıtladı" dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Libya’da Sirte gerilimi

SONRAKİ HABER

Hak-İş: Kıdem tazminatını tartışmak için uygun bir zaman değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...