21 Haziran 2020 13:10

Meclis bu hafta "Yassıada teklifi" için mesai yapacak

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren kanun teklifi ile Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yargı paketi TBMM Genel Kurul gündeminde olacak.

Fotoğraf: Binnur Ege Gürün Koçak/AA

Paylaş

TBMM Genel Kurulunda bu hafta, Meclis Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop ile AKP ve MHP milletvekillerinin imzası ile  “Yassıada yargılamaları” görüşülecek. Teklife göre, Yüksek Adalet Divanının kullandığı yetkilerin hukuki dayanağını oluşturan ve halen yürürlükte bulunan kanun hükümleri geçmişe dönük olarak yürürlükten kaldırılıyor. Yassıada yargılamalarından zarar görenler ve mirasçıları tarafından zararlarının karşılanması istemiyle yapılacak başvuruları değerlendirmek ve karara bağlamak üzere Cumhurbaşkanı tarafından bir komisyon kurulacak.

Bu teklifin yasalaşmasının ardından Genel Kurulda yargı reformu strateji belgesi kapsamında hazırlanan yargı paketinin ele alınması bekleniyor. Teklife göre, “Yargılamayla ilgili kişilerin korunmaya değer üstün bir menfaatinin bulunması” halinde duruşmaların bir kısmı veya tamamı gizli yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş: Kıdem tazminatına yönelik saldırı karşısında birlikte mücadeleyi yükseltelim

SONRAKİ HABER

Libya’da Sirte gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...