18 Haziran 2020 18:26

Aydın Kadın Dayanışma Platformu: İnfaz Yasası’nı geri çekin

Aydın Kadın Dayanışma Platformu çağrısıyla Kent Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, İnfaz Yasası'nın geri çekilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aydın Kadın Dayanışma Platformu

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Aydın Kadın Dayanışma Platformu çağrısıyla Kent Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “İnfaz Yasası’nın bedelini kadınlar ve çocuklar ödeyecek” diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. 90 bin hükümlünün tahliye edildiği yasa ile amaçlananın cezaevlerini boşaltmak olduğunun dile getirildiği açıklamada, “Çocuğa ve kadına yönelik cinsel suçların önüne geçilmesi için genelgeler yayınlayıp, ardından cinsel suçlara af getirilmesi asla kabul edilmez” denildi.

Düşünce suçlarında infaz indirimi yapılmazken, uyuşturucu ve cinsel suçlarda indirim yapıldığının dile getirildiği açıklama şöyle devam etti: “İktidar ortakları kendileri için tehlikeli gördüğü insanları affetmiyor ama vatandaşın güvenliğini tehdit eden suçluları affediyor. Bunu bizim aklımız almıyor.

“KADIN VE ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ GÖZ ARDI EDİLDİ”

Daha tahliyeler olmadan karantinadan dolayı ev içi şiddet artış gösterdi. Kadınlara, çocuklara şiddet uygulayan çok sayıda fail, haklarında hiçbir işlem yapılmadığı için şu an zaten dışarıda. Şimdi bunlara bir de tutuklu olanlar eklenecek.

Aile içi şiddetten zar zor mahkumiyet aldırılmış, tutuklatılabilmiş olan failler tahliye olunca nereye gidecekler? Şiddet uyguladıkları kadınların ve çocukların yaşadığı evlere dönecekler. Birçoğu birer suç makinesi olan bu hükümlüler sokaklarda karşımıza çıkacaklar.

AKP ve iktidar ortağı olan MHP, koronavirüs bahanesiyle çocuk istismarı ve tecavüz faili olan ve kadınlara sistematik şiddet uygulayan birçok erkeğin salıverilmesine izin vermiştir. Başta kadın ve çocukların hayatı olmak üzere tüm vatandaşların güvenliğini göz ardı etmişler, devletin asli görevini yok saymışlardır.

YASAYI GERİ ÇEKİN

Mahpusların güvenliği için yaygın test ve izolasyon şartlarını gerçekleştirin ve yasayı geri çekin! İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ü uygulayın! Koronavirüs bahanesiyle istismarı aklamayı aklınızdan geçirmeyin. En büyük suçlu, kadına şiddet, kadın cinayeti ve çocuk istismarı suçundan yatanları affedenlerdir! Kadın katillerinin, istismarcıların ceza indirimini, erken yaşta evliliklerin teşvik edilmesini kabul etmiyoruz.”

Açıklamanın ardından Merve Kotan’ın babasının ve istismara uğrayan bir çocuğun mektubu okundu. (EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Hakan Güneş: Birçok ülkede ırkçılık çok ciddi bir sorun

SONRAKİ HABER

Avcılığın antropolojisi-I

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...