18 Haziran 2020 05:08

Cezaevlerinde 6 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti, 72 kişi Kovid-19 hastası

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Ceza İnfaz Kurumlarında Kovid-19 tanısı konulup iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısının 374 olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde cezaevlerindeki duruma ve alınan tedbirlere ilişkin "Kovid-19 Pandemi Sürecinde Ceza İnfaz Kurumları" başlıklı rapor hazırladı.

Genel Müdürlüğün internet sitesinde yayımlanan raporda, bugüne kadar Ceza İnfaz Kurumlarında Kovid-19 tanısı konulup iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısının 374 olduğu belirtildi.

Koronavirüs sebebiyle 6 hükümlünün hayatını kaybettiği belirtilirken vefat edenlerin 3'ünün hastanede başka kronik hastalıklardan tedavileri sırasında salgından etkilendiği, diğer 3 hükümlüye de daha önce kronik hastalıklar nedeniyle sık sık sevk ve tedavi işlemi yapıldığı belirtildi.

Raporda ayrıca şu bilgilere yer verildi:

"Bir hükümlü hastanede KOAH tedavisi sürerken 3 Nisan'da, bir hükümlü hastanede kronik diyabet ve epilepsi tedavisi sürerken 8 Nisan'da, bir hükümlü yine hastanede kronik böbrek yetmezliği ve diyabet tedavisi sırasında 15 Nisan'da hayatını kaybetti.

4 Nisan, 15 Mayıs ve 21 Mayıs'ta hayatlarını kaybeden diğer 3 hükümlüye ise kronik rahatsızlıklar (diyabet, hipertansiyon, tüberküloz, KOAH, diyabet) nedeniyle salgın öncesinde ve salgın sırasında tedavi ve hastane nakil işlemleri yapıldığı tespit edildi.

Hayatlarını kaybeden hükümlülerde hastane geçmişi ve kronik hastalıklardan tedavi süreçlerinin bulunduğu gözlendi."

Raporun sonunda cezaevlerinde aktif pozitif vaka sayısının 72 olduğu belirtilirken hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu, yoğun bakımda ya da entübe hasta bulunmadığı ifade edildi. 72 vakadan 38'inin ceza infaz kurumuna ilk kabul sırasında kontrol amaçlı yapılan PCR testinde pozitif çıktığı ve koğuşlara alınmadan sağlık kurumuna sevk edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bekçilere silah ve zor kullanma yetkisi veren karar Resmi Gazete'de yayımlandı

SONRAKİ HABER

Trump, 2020 seçimlerinde Çin'in desteğini aradığı iddiasını yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...