17 Haziran 2020 19:53 Güncelleme: 17 Haziran 2020 21:06

CHP Denizli gençlik kollarından PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’a ihale tepkisi

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu yazılı açıklama yaparak PAÜ'de ağaçlık alana yapılacak olan anaokulu inşaatı ihalesine ilişkin Rektör Hüseyin Bağ'a tepki gösterdi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Google Streetview

Reklam

Pamukkale Üniversitesi tarafından 2020/226942 ihale kayıt numarası ile 2 Haziran 2020 tarihinde 1 adet 2371 metrekarelik alan için betonarme anaokulu inşaatı ihaleye çıkarıldı. İnşaat alanı için ağaç dikmek koşuluyla ağaçsız alan yerine ağaçlık alanın seçilmesine tepki gösteren CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, "Aynı ihale 2018/273255 ihale numarası ile 12 Haziran 2018 tarihinde de çıkarılmaya çalışılmış ve iptal edilmişti. Anaokulu inşaatı için kararından şüphe duyduğumuz rektör Hüseyin Bağ bizi şaşırtmamıştır. 1 gün önce övünerek fotoğraf verdiği 'Botanik bahçesi ziyarete açıldı' haberini şov amaçlı servis ettiği aşikar hale gelmiştir" dedi. Odabaşıoğlu boş alanlar yerine ağaçların yoğun olduğu Botanik Bahçesi ile sera arasındaki alanın ihaleye çıkarılmasını 'aymazlık' olarak niteledi.

"BU FELAKETE DUR DENİLMESİ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ"

Odabaşıoğlu tepkisini şu sözlerle sürdürdü, "Hayrettin Karaca Meşeliği diye isim koyduğu alanın bir kısmındaki ağaçları keserek başlayacağı bu proje Hüseyin Bağ'ın onu atayan zihniyet gibi doğa düşmanı olduğunun göstergesidir. Bizler Pamukkale Üniversitesinin değerini bilen aynı zamanda çevre dostu olan gençler olarak bu felakete dur denilmesi gerektiğinin farkındayız. Anaokulu yapılmasın demiyoruz. O kadar ağaçsız alan varken ağaçların kesilerek hem de 1 gün önce övündüğü Botanik Bahçesi'nin bir kısmını katlederek anaokulu yapılmasını doğru bulmuyoruz. Adı liyakatsız atamalar ile anılan Hüseyin Bağ'dan PAÜ'ye, Bağ'ı atayan zihniyetten de ülkemize hayır gelmez." (Denizli/EVRENSEL)

Reklam