17 Haziran 2020 12:33

Manisa'da vaka artışı sürüyor | SES: İl Pandemi Kurulu'nun planı ne?

Manisa'daki vaka artışını değerlendiren SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, "Manisa İl Pandemi kurulu ne yapıyor, planı ne?" diye sordu.

Figen Pehlivan Demirel | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Koronavirüsle mücadelede tedbirleri askıya alan yeniden açılım süreciyle birlikte vaka sayılarının yükseldiği illerden biri de Manisa oldu. Hastanelerin de yeniden hasta kabul etmesiyle birlikte sağlık emekçileri arasında pozitif vakalar artmaya başladı. Sadece Turgutlu Devlet Hastanesinde Kovid-19 bulaşan sağlık emekçisi sayısı 26’ya yükseldi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, “Manisa İl Pandemi kurulu ne yapıyor, planı ne?” diye sorduç Demirel, tedbirlerin bir öncekinden daha sıkı olması gerektiğine dikkat çekerek, "Tedbirler, sermayeyi değil halkı gözeterek alınmalı” dedi.

1 HASTANE, 26 SAĞLIKÇI POZİTİF

Geçtiğimiz hafta Turgutlu Devlet Hastanesinde 15 sağlık çalışanında görülen pozitif vaka sayısı 26’ya ulaştı. Manisa’daki vaka artışlarının hızlı olduğuna dikkat çeken SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel “Merkez Efendi Hastanesinin yemekhanesinde çalışan bir emekçinin testi de pozitif çıkmış. Eşi de Manisa OSB’deki Oerlikon fabrikasında çalışıyormuş. O fabrikadaki işçilerde de pozitif vakalar olduğunu biliyoruz. Ayrıca Merkez Efendi Hastanesinde bir yoğun bakım hemşiresi arkadaşımızın testi de pozitif çıktı” ifadelerini kullanarak Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünde de iki çalışanın testinin pozitif çıktığını öğrendiklerini söyledi. Öte yandan normal hasta başvurusunun arttığı Manisa Şehir Hastanesine de artan başvurulara yetişilemediği için yeni görevlendirmeler yapıldığını anlattı.  

"SIFIRDAN DEĞİL NEGATİFTEN BAŞLIYORUZ"

İktidarın pandemi sürecindeki sorumluluğunu üzerinden atmaya çalıştığını belirten Demirel, “Erken normalleşmenin sonuçlarını görmeye başlarken bunu halka yüklemeye çalışıyorlar, iktidar bu işten sorumluluğunu çekmeye çalışıyor. Bunu yerel yönetimlere, il sağlık, halk sağlık müdürlüklerine bırakacak. Ancak bu şekilde salgını kontrol etmek çok zor. Tedbirin bir öncekinden daha fazla olması gerekiyor ancak bu tedbirler halkın çıkarlarını ve ihtiyaçlarını gözetmeli sermayeyi değil. Yeniden vaka artışları nedeniyle şimdi sıfırdan değil negatiften başlıyoruz mücadeleye” diye konuştu.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN GÜCÜ KALMADI"

Geçtiğimiz ay Saruhanlı Devlet Hastanesinde de 15 sağlık çalışanının Kovid-19 testinin pozitif çıktığını hatırlatan Demirel, Turgutlu’daki vaka atışıyla birlikte yetkili kurumların ne yapacağını, nasıl önlemler alacağını sorarak şunları söyledi: “İl Pandemi Kurulu, il sağlık müdürlükleri ve hastane yöneticileri bu dönemde ne yapacaklar? Özellikle pandemi hastanesinde çalışan sağlık emekçilerinin gücü ve sabrı kalmadı.  Yeniden söylüyoruz bizleri artık pandemi kuruluna dahil edin, süreç hakkında bilgilendirin. Ayrıca tekrar dönüşümlü çalışmaya geçilmesini ve tüm sağlık çalışanlarına düzenli test yapılmasını istiyoruz.”

Reklam