17 Haziran 2020 12:33

Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer: Vaka sayısı arttı, alarm zili çalıyor

Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer,  “Bizim için bir alarm diye düşünün 1500’lü rakamları, yani kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam” değerlendirmesinde bulundu. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, vaka sayılarının 1500’lere çıktığını hatırlatarak, 5 gün üst üste artış görülmesinin işlerin bir yerde ters gittiğini gösterdiğini söyledi. Tezer,  “Bizim için bir alarm diye düşünün 1500’lü rakamları, yani kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam” değerlendirmesinde bulundu. 

"Normalleşme" sürecinin artık koronavirüs bitti anlamına gelmediğini ve salgının devam ettiğine dikkat çeken Tezer  “900’lü rakamlardayken 1500’lü rakamlara geldik, tabii ki bizim için bu uyarıcı niteliğinde. Önlemlere dikkat etmezsek vaka sayıları daha da artabilir. Vaka sayılarınızda 5 gün üst üste artış görürseniz aslında bu işlerin bir yerde ters gittiği anlamına gelir. Bizim için bir alarm diye düşünün, 1500’lü rakamlar, kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam. Bu, ‘Alarm, zil çalıyor, dikkat edin, bakın daha fazla kurallara uymazsanız rakamlar artabilir’ demek” ifadelerini kullanarak günlük vaka sayılarındaki artışın sürmesi halinde önlemlerin tekrar gündeme gelebileceğini söyledi. (DHA)

{{407297}}

ÖNCEKİ HABER

KADEP Genel Başkanı Lütfü Baksi’ye 6 yıl 3 ay hapis

SONRAKİ HABER

HDP, kamu bankalarına yapılan atamalar için Meclis araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...