17 Haziran 2020 11:05

Akşener'den Başak Demirtaş açıklaması: Çirkin dilinizi kadınların üzerinden çekin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıya dair "Sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’yi yönetenleri bu konuda tutum almaya davet ediyorum" diye konuştu.


Fotoğraf: Metin Aktaş/AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgın sürecinde iktidarın uyguladığı politikalarını eleştiren Akşener, "İyileşen hasta sayımızın altına düşmüş olan vaka sayısı, yeniden ikiye katlandı. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; Tehlike geçmiş değil. Görüyoruz ki ipin ucunu bıraktığımızda risk çabucak artıyor. İşte bu nedenle kararlı olalım, tedbiri elden bırakmayalım. İktidarın siyasi saiklerle söylediği, rahatlatan sözlerine kulak asmayalım" diye konuştu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a sosyal medyadan yapılan cinsiyetçi saldırılara da değinen Akşener, "Bizi yönetenler bu konuda net bir tutum alamadıkları takdirde bu çürümüşlük, iğrençlik elbette devam edecektir. İftiraya uğramayan, namusu üzerinden hakarete uğramayan hiçbir kadın kalmayacaktır. Bunun için Sayın Erdoğan başta olmak üzere Türkiye'yi yönetenleri bu konuda dikkatli olmaya, tutum almaya, zihniyet değişikliğine davet etiyorum. Yeter artık! Çirkin dilinizi de, kirli ellerinizi de, kadınların üzerinden çekin artık. Kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya, son verin artık" diye konuştu.

Akşenir'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"(Twitter tarafından kapatılan hesaplar) Türkiye, parayla sanal şakşakçı tutacak kadar korkak bir liderliği hak etmiyor. Türkiye, demokrasi fukarası Rusya ve Çin'le birlikte anılmayı hak etmiyor. Türkiye, bir kabile devleti muamelesi görmeyi hak etmiyor. Türk milleti, böylesine çapsız bir siyaseti, hak etmiyor. Dünyada “siyaset ahlakı” diye bir kavram var. İktidarın ısrarla anlamadığı şey işte bu.

EMRE CEMİL AYVALI'NIN "FETÖ" AÇIKLAMASI

"AKP'nin medya ve tanıtımdan sorumlu eski başkan yardımcısı Emre Cemil Ayvalı'nın istifası) Sayın Erdoğan; Ergenekon ve Balyoz yargılamalarında suçsuz yere yatan insanlarımız, özellikle mi FETÖ'cülere kırdırıldı? Onca asker-sivil vatanseverimiz, hiçbir suçları yokken özellikle mi FETÖ'cülere kırdırıldı? Onuru için silahını ateşleyen Yarbay Ali Tatar gibi, Kaşif Kozinoğlu gibi kıymetlerimiz özellikle mi FETÖ'cülere kırdırıldı? İktidar hesaplarınızı, vatanını, milletini seven insanları teröristlere kırdırmak üzerine mi yaptınız? Tek adam sistemini kurma planlarınızı, Atatürk'ü, Cumhuriyetimizi seven insanları hainlere kırdırmak üzerine mi inşa ettiniz? Güç sevdanız yerin dibine batsın. Devlet yönetme anlayışınız, yerin dibine batsın."

"Özel kalem müdürünün eşini, Türkiye’nin gerçeklerini araştırmakla görevli TÜİK’in başına atayınca, üniversiteli gençlerimin hayalleri soluyor. Milletçe sevdiğimiz, başarılarıyla gurur duyduğumuz bir sporcumuz da olsa, banka yönetim kuruluna bir güreşçi atandığında, aylardır işsiz gezen doktoralı ekonomistim isyan ediyor. RTÜK Başkanı, bir başka bankanın yönetimine atanıp, 4’üncü maaşını almaya başlayınca, bankaya olan borcu yüzünden intihar eden babalarımızın ruhları inciniyor."

ESNAFLAR İÇİN DESTEK ÖNERİSİ

"Yanında 3 kişi çalışan bir berber esnafımız 30 bin lirayı, 7 kişi çalıştıran bir restoran sahibi 70 bin lirayı hemen bugün alsın ve iş yerini açık tutabilmek için kullansın. Nakit akışına destek olmak amacıyla Bağkur ödemelerine en az 3 aylık muafiyet getirin. Esnafımızın 2020 Mart ayından itibaren yıl sonuna kadarki bütün vergi ve SGK ödemeleri, Ocak 2021'den başlamak ve vade farksız 24 ayda ödenmek üzere yapılandırılsın. Buna elektrik, su ve doğal gaz faturaları da dahil edilsin. Bugün, azalan talep ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiren esnafımızın önemli bir kısmı dükkanını açtığında, iş yerini kapalı tutmaktan daha fazla zarar eder duruma düşebilir. Bu nedenle her haneye kişi başına 500 lira doğrudan devlet yardımı yapılsın."

"Damat Bakan'ın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinde doğrudan destekler, GSYH'mizin yüzde 3'ünü bulmuyor."

Akşener konuşmasının ardından Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven'i kürsüye çağırarak, esnafın sorunlarını anlatmasını istedi. Güven, "Esnafımıza her ay 3 bin lira nakit para verilseydi, esnafımız rahat edecekti. Bir kiramızı biz verelim, bir kiramızı mülk sahipleri, bir kiramızı da Maliye ve Hazine Bakanlığının ödemesini bekliyoruz. Biz seçim zamanı değil geçim zamanı olan bu dönemde bütün milletvekilleri ve siyasetçileri yanımızda görmek isterdik" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HES nedeniyle her yıl binlerce balık ölüyor

SONRAKİ HABER

Öldürülen Merve Kotan'ın ablası: Katledilen tüm kadınlar için adalet istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...