17 Haziran 2020 00:34

Buca'da salgın döneminde evlerin yıkılmasına tepki

Buca'da Gediz bölgesinde yer alan 8 evin belediye tarafından yıkılması, burada yaşayanların mağdur olmasına neden oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Kenan ÇETİN
İzmir

İzmir’in Buca ilçesi İnönü Mahallesi'nde 677/12 Sokak'ta yer alan birbirine yakın 8 evin mart ayı ortalarında Buca Belediyesi ekiplerince yıkılması, evlerde oturan yaklaşık 40 kişinin mağdur olmasına yol açtı. Yıkımın koronovirüs salgını kısıtlamaları dönemine yapılması hanelerde yaşayan ailelerin, özellikle küçük çocukların yaşantılarını olumsuz etkiledi. Bu mağduriyeti yaşayanlardan biri de Hamit Kandemir.

“ZORDA KALAN AİLELERE YARDIM YAPILMALIYDI”

60 yaşında olduğunu ve 33 yıldır aynı evde yaşadığını ifade eden Hamit Kandemir, evlerinin elektrik, su, oturma raporu olmasına rağmen ‘evin yerinden yol geçtiği’ gerekçesiyle yıkıma uğradığını ifade etti. Yıkılan evlerden 4-5’inde yaşayan ailelerin çok zor koşullarda kaldığını ifade eden Kandemir, “Benim ailem 5 kişilik. Çocuklarım bu evde büyüdü. Yol geçeceği için yıkıldığını söylüyorlar ama benim evin yolla ilgisi görülmüyor. Ben bunu belediye yetkililerine de anlatmaya çalıştım” dedi.

Yıkım bildiriminin 9 Mart’ta yapıldığı ve 13 Mart’ta ekiplerin evlerini yıktığını belirten Kandemir, “Eşyalarımızı evlerimizden ancak çıkarabildik, gelen kepçeler evlerimizi moloz yığını haline getirdi. Evleri yıkılan insanlar açıkta kalarak kiralık ev bulma telaşına düştüler. Hem virüs salgını hem de kış mevsiminde insanlar çok zorluk yaşadılar. Ben en azından çok zor durumda olan ailelere belediyeden birkaç ay kira yardımı yapılmasını beklerdim” dedi.

BUCA BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Yıkım alanında karşılaştığımız yıkımla görevli bir yetkili gazetemize yaptığı açıklamada, yıkılan alandaki evlerin tapusuz olduğunu, arazinin hazine arazisi kapsamında bulunduğunu belirterek, yapılan yıkımla açılan alandan yol geçeceğini ve yol dışında kalan alanında yeşil alan olup park olarak düzenleneceğini ifade etti.

Reklam