16 Haziran 2020 15:21

Miçotakis, Türkiye'ye "mahalle kabadayısı" benzetmesi yaptı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İsrail ziyareti öncesi "Türkiye yayılmacı boru hattı hayallerinden ve 'kabadayı' tavrından vazgeçerse bunu hoş karşılarız" açıklaması yaptı.

Kiryakos Miçotakis | Fotoğraf: Avrupa Halk Partisi/Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Türkiye yayılmacı boru hattı hayallerinden vazgeçer ve bizimle mahalle kabadayısı olarak değil de eşit ve yasalara uygun bir partner olarak hareket ederse bunu hoş karşılarız” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz’de ortak enerji projeleri yürüttüğü İsrail’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Miçotakis, ziyaret öncesi İsrail’in en çok okunan gazetesi Yediot Ahronot’a verdiği röportajda Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki enerji faaliyetlerine ilişkin konuştu.

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs arasındaki sondaj anlaşmasının “Kimseye karşı olmadığını ve kimsenin münhasır bölgesini kapsamadığını” söyleyen Miçotakis, Türkiye’yi bölgede siyasi ve askeri kontrol sağlamaya çalışmakla suçladı.

Reuters’ın haberine göre, Başbakan Miçotakis, “Türkiye’nin yayılmacı boru hattı hayallerinden vazgeçip, bizimle mahalle kabadayısı gibi değil de eşit ve yasalara uyan bir ortak olarak iş birliği yapmasını memnuniyetle karşılarız” ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meral Beştaş: Sakın "FETÖ"yle mücadele ediyoruz demeyin

SONRAKİ HABER

Liselilerden YKS tarihine tepki: Turizmcinin sesi bizim sesimizi bastırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...