15 Haziran 2020 21:33
Son Güncellenme Tarihi: 16 Haziran 2020 14:53

Emniyet, AKP önünde toplanan 15 Temmuz gazilerine müdahaleyi reddetti

Ankara Emniyet Müdürlüğü, AKP Genel Merkezi'nin önünde eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine polis müdahalesini ve gözaltı iddialarını reddetti.

Ali Haydar Hakverdi'nin paylaştığı videodan ekran görüntüsü.

Paylaş

AKP Genel Merkezi önünde eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine dün gece polis müdahale etti. Saat 23.30 sularında AKP Genel Merkezi'nin önünde 2 gazinin yaralandığı, bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi. Emniyet müdahale ve gözaltı olmadığını açıkladı.

15 Temmuz gazileri kendi adına toplanan paraların nerede olduğunu sordu.

AKP önündeki müdahalenin ardından binaya doğru seslenen kişiler, "Bu gaziler canlarını boşa ortaya koymuş", "Benim her tarafım delik deşik, platinlerle yaşıyorum. 30 sene polislik yaptım. Şuradaki tanka bindim, tanka... Külliyeden haini attım, komutanı attım" gibi ifadeler kullandı.

EMNİYETTEN "MÜDAHALE YOK" AÇIKLAMASI

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise AKP Genel Merkezi önünde bekleyen 15 Temmuz gazilerine müdahale edildiği ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığının doğru olmadığı yönünde açıklama yayımladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dün saat 19.30 sıralarında 15 Temmuz gazilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, özlük haklarının düzeltilmesi talebiyle AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek beklemeye başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın genel merkezden çıkışı esnasında, grubun hareket halindeki konvoya koşarak yönelmesi üzerine şahısların can güvenlikleri de düşünülerek görevlilerimiz tarafından yola çıkmaları önlenmiştir. Görevlilerimiz tarafından gruba yönelik herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığı gibi gözaltı işlemi de yapılmamıştır" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’nin en büyük inşaat malzemeleri şirketi 2 bin kişiyi işten çıkaracak

SONRAKİ HABER

Manisa’da kadın cinayeti | “Aldatma” bahanesiyle yengesini öldüren erkek tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...