Türkiye'de vaka sayısı artmasına rağmen "normalleşme" devam ediyor (15 Haziran)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

  • 1592 kişiye Kovid-19 teşhisi kondu. Bu, "normalleşme" sonrasında bir günde görülen en yüksek vaka sayısı oldu.
  • TezKoop-İş Sendikası Genel Başkanı AVM'lerden yağmur gibi vaka sayısı haberleri geldiğini açıkladı. 

  • Bilim kurulu'nun LGS ve YKS için sınav provası dahi yapılmasına izin vermediği ortaya çıktı.

15 Haziran 2020 05:33
.
02:27

Paylaş

BUSKİ HİZMET BİNASI KARANTİNAYA ALINDI

Bursa'da BUSKİ Gürsu Şube Müdürlüğü hizmet binası karantinaya alındı
 
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Gürsu Şube Müdürlüğü hizmet binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantinaya alındı.

BUSKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gürsu Şube Müdürlüğü hizmet binasında 16 Haziran'dan itibaren 14 gün süreyle karantina uygulanacağı bildirildi. (AA)

02:23

Paylaş

5 İLDE MASKESİ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. (AA)

21:45

Paylaş

BİTLİS'TE 2 APARTMAN VE 6 DAİRE KARANTİNAYA ALINDI

Bitlis'in merkez ve Hizan ilçesinde 2 apartman ile 6 daire yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, Beşminare ve Hüsrevpaşa mahallelerindeki iki apartmanın geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi. (AA)

21:17

Paylaş

SİMAV'DA 4 KONUTA KARANTİNA UYGULANACAK

Kütahya'nın Simav ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 35 kişinin yaşadığı 4 konut, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alındı. (DHA)

21:16

Paylaş

NEVŞEHİR'DE KORONAVİRÜS ŞÜPHESİYLE 2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Nevşehir'de, Kovid-19 ihbarı üzerine durdurulan kamyondaki baba ile oğlu hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde durdurulan kamyonun çevresine şerit çekilerek araca yaklaşılması yasaklandı.

Esentepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kamyonda bulunan 50 yaşındaki M.Ş. ve oğlu K.Ş'nin Kovid-19 olduğu iddiasıyla polise ihbarda bulunuldu. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, kamyonu durdurdu. Özel kıyafetli sağlık ekipleri, kamyon içinde bulunan M.Ş. ve K.Ş'yi ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırdı. (DHA)

21:04

Paylaş

SON 24 SAATTE 42 BİN 32 TEST YAPILDI, 1592 KOVİD-19 TANISI KONDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair Türkiye'deki son durumu paylaştı.

Son 24 saatte; 42 bin 32 test yapıldı, Bin 592 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 18 kişi hayatını kaybetti, 942 kişi iyileşti.

Toplam can kaybı ise 4 bin 825'e yükseldi.

20:36

Paylaş

İETT GECE SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

İETT, koronavirüs tedbirleri kapsamında, 17 Nisan’da ara verdiği gece seferlerini yeniden başlatacağını açıkladı.

“Normalleşme” sürecine geçilmesiyle birlikte, yeniden hizmet vermeye başlayacak 9 İETT hattındaki seferler, sabaha kadar devam edecek.

Metrobüsle de entegre çalışacak gece seferleri, pazartesiyi salıya bağlayan gece itibariyle başlıyor.

19:45

Paylaş

KIRŞEHİR İL EMNİYET MÜDÜRÜ VE AKPINAR İLÇE KAYMAKAMI’NIN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Kırşehir İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve Akpınar İlçe Kaymakamı Furkan Korkusuz'un Kovid-19 testi pozitif çıktı.

19:31

Paylaş

BURSA'DA MAHKEME YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Bursa Adliyesi'nde, 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü’nün koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, mahkemede görevli olan Mahkeme Başkanı, hakim, savcı ve katipler olmak üzere 10 kişi, 14 gün süreyle evlerinde karantinaya alındı. (DHA)

19:29

Paylaş

KAHTA'DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 520 nüfuslu bir köy karantinaya alındı.Kahta İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Narsırtı köyünün artan koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Kararın ardından köyün giriş ve çıkışları barikatlarla kapatıldı. (DHA)

19:28

Paylaş

VİRANŞEHİR'DE İLÇE MÜFTÜSÜ VE 2 PERSONELİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Urfa’nın Viranşehir İlçe Müftüsü Şehmuz Aslan ile 2 müftülük personelinin koronavirüs testleri pozitif çıktı.Viranşehir İlçe Müftülüğünü vekaleten yürüten Şehmuz Aslan ve kurumda çalışan 2 personelin yapılan Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Aslan ve 2 çalışanın hastanede tedavisine başlanırken, aileleri de evlerinde karantinaya alındı. Filyasyon ekipleri de bu kişiler ile temasa geçenlerin tespit edilmesi için çalışma başlattı. (DHA)

19:26

Paylaş

17 KİŞİ TAŞINMASI GEREKEN MİNİBÜSTE 35 YOLCU TAŞINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik sürdürülen denetimler sırasında Esenyurt'ta içinde 17 kişinin olması gereken minibüste 35 yolcunun taşındığı ortaya çıktı.Esenyurt Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri minibüsler ve işçi servislerine yönelik denetim yaptı. Durdurulan bir minibüste 17 kişi yerine 35 yolcunun taşındığı belirlendi.

Bunun üzerine minibüs sürücüsüne fazla yolcu taşımaktan 104 TL ceza uygulanırken, ayaktaki yolculara paraları iade edildi. Yolcular, az sayıda gelen araçlara binmek zorunda kaldıklarını belirtirken, bu durumun koronavirüsten önce de aynı olduğunu söyledi.

Bir yolcu, "Bize yazık günah değil mi? Bu insanlara da yazık. Araç sayısının arttırılması gerek. Bu hatta belediye otobüs koysun" dedi. (DHA)

19:17

Paylaş

URFA'DA 2 MAHALLE VE 23 BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Urfa'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile farklı noktalardaki 23 bina karantinaya alındı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, koronavirüs testleri pozitif çıkan kişilerin yaşadığı merkez Haliliye ilçesi kırsalındaki Susuz ve İncirli mahallelerinin tamamının karantinaya alındığı belirtildi.

Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin yaşadığı; Viranşehir'de 7, Haliliye'de 8, Eyyübiye'de 3, Karaköprü'de 3, Suruç'ta 1 ve Siverek'te 1 binada da karantina uygulaması başlatıldı. (DHA)

19:16

Paylaş

KAYSERİ'DE, 150 NÜFUSLU SOKAK KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri Kocasinan İlçesi'ne bağlı Yenidoğan mahallesi Emirhan sokakta yaşayan bazı vatandaşlar, yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu.

Koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi, tedaviye alındı. Filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından 150 kişinin yaşadığı sokak karantinaya alındı. (DHA)

10:11

Paylaş

BATMAN’DA VAKA ARTIŞINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KENTİN SOKAKLARINA RESİM ÇİZDİLER

Normalleşme ile birlikte koronavirüs vakalarının hızlı artış gösterdiği kentler arasında bulunan Batman'da, Halk Eğitim Merkezi'nde kuaför eğitmeni olarak çalışan Yıldız Tüzer, yaşanan artışa dikkat çekmek için kentin sokaklarına çocuklarla birlikte resim çizdi. Tüzer, kendisinin çizdiği, çocukların ise boyamasını yaptığı resimler, mahalle sakinlerinin beğenisini kazandı. Çalışma, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre evden dışarı çıkamayan çocuklar için eğlenceye dönüştü. (Batman/MA)

0:08

Paylaş

DİYARBAKIR'DA PANDEMİ HASTANELERİ DOLDU

SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Yıldız Ok Orak, kentte Kovid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının 100’den 150’ye çıktığını ve pandemi hastanelerinin dolduğunu söyledi.

 

 

09:58

Paylaş

CİZRE’DE VAKA SAYILARI ARTINCA ESNAF KENDİ İNİSİYATİFİYLE KEPENK KAPATTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde birçok mahalle ve sokak, koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış sonrası karantina altına alındı. Vaka sayısının “normalleşme” sonrası her geçen gün arttığı Cizre'de esnaf kendi inisiyatifiyle kepenk kapatarak, “evde kal” çağrısında bulundu. Dün kepenk kapatan esnafın birçoğu, bugün de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dükkanlarını halkın sağlığı için bir süre daha açmayacaklarını açıkladı. 

Kepenk kapatmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü de destek verdi. (Şırnak/MA)

 

09:53

Paylaş

BİLİM KURULU, LGS VE YKS İÇİN SINAV PROVALARINI BİLE ‘UYGUN’ BULMAMIŞ

Öğrenci ve velilerin tüm tem tepkilerine karşın pandemi koşullarında düzenlenmesi kararlaştırılan LGS’ye beş, YKS’ye ise 11 gün kaldı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun özel okulların haziranda sınav provası dahi yapmasını uygun bulmadığı öğrenildi.

09:52

Paylaş

AVM’LERDEN YAĞMUR GİBİ VAKA HABERLERİ GELİYOR

Alışveriş merkezlerinde (AVM) örgütlü bulunan TezKoop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, vaka sayısının artışa geçtiğine dikkat çekti. Özdemiroğlu, “Gerekli önlemler alınmadı. Çeşitli kentlerdeki AVM’lerden yağmur gibi vaka haberleri geliyor. Hemen önlem alınmalı” dedi. 

09:49

Paylaş

SADECE EVRENSEL’DE OKUYABİLECEĞİNİZ HABERLER

  • Yaklaşık üç aydır kapalı olan küçük işletmeler şimdi ne durumda?Konuştuğumuz kafe işletmecileri bu süreçte kira ve faturalarını ödemekte zorlandıklarını dile getirerek, “Devlet tarafından hiçbir destek almadık. Sadece vergiler üç ay ertelendi. Bu süreçte esnaf kredisi çektik ama bunların da sonuçta bir geri ödemesi olacak. Bütün esnaf borçlandık” diyor.
  • Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde mahalle esnafı ve emekçilerle koronavirüsten nasıl etkilendiklerini konuştuk. Akkapı halkının gündeminde her geçen gün artan genç işsizlik, düşük ücretler, borç altındaki dükkanlar bulunuyor.
  • Çorlu’da binlerce işçinin yaşadığı dört mahallede koronovirüs vakalarında büyük artış yaşandı. Bu mahallelerde oturan işçilerin çalıştığı fabrikalardan da vaka haberleri gelirken, patronlar yeni vakalara rağmen üretime tam hız devam ediyor.

DÜN NE OLMUŞTU?

Türkiye'de dün 1562 kişiye Kovid-19 teşhisi kondu. Bu, "normalleşme" sonrasında bir günde görülen en yüksek vaka sayısı oldu. Ayrıca 15 kişinin de hayatını kaybettiği açılandı. 

Vaka sayısındaki bu artışa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan “normalleşme” süreciyle övünen bir konuşma yaptı ve “Üretim, ticaret ve turizm yeniden canlandı” dedi.


 

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa