13 Haziran 2020 16:16

Bakan Murat Kurum, Ayder'deki rant projesinin detaylarını anlattı

Ayder'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz" dedi, 1750 araç kapasiteli otopark ve eski termal otelin yanına 55 yeni apart yapılacağını söyledi.

Fotoğraf: Muhittin Sandıkçı/AA

Paylaş

Erdoğan’ın "kirlettik, rezil ettik" açıklamalarının ardından Ayder Yaylası’nda başlatılan rant projesi hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası’nda projenin detaylarını açıkladı.

Ayder Yaylası ile ilgili "Doğal güzellikleri ile korunacak. Bu alanda yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Uzun yıllar hatıraların yaşatıldığı bir alan olarak gelecek nesillelere aktarılacaktır." açıklaması yapan Bakan Kurum, 1750 araç kapasiteli yeraltı otoparkının yapıldığını, eski termal otelin yeniden yapacağını, etrafına da 55 yeni apart ve seyir terasının inşa edileceğini söyledi.

AA'da yer alan habere göre Bakan Murat Kurum şu açıklamaları yaptı:

"Ayder girişine 1750 araçlık kapalı otopark inşa ediyoruz. Tamamen yerin altında, yerin üstünde yapı görünmeyecek. Vatandaşlarımız oradan ringlerle tesislerden yararlanacak. Doğal güzellikler korunacak. Projenin inşaatını inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine açacağız. Ayrıca 55 tane yerel mimariye uygun apart üniteleri yapacağız. Vatandaşlarla görüşerek gönüllü bir dönüşüm süreci başlatacağız. Onların rızası ve isteği ile yerinde gönüllü yapacağız. Hızlı bir şekilde önümüzdeki yıl ikinci etabını tamamlıyor olacağız. Projeler bitince Ayder bugünden güzel çok daha yaşanabilir bir yayla olacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tır şoförü Malik Baran Yılmaz: O günden beri iş bulamıyorum

SONRAKİ HABER

Muğla'da kadınlar her hafta şiddete karşı seslerini yükseltecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...