12 Haziran 2020 18:24

Bitlis'te tüm eylemler ikinci bir emre kadar yasaklandı

Bitlis genelinde her türlü eylem ve etkinlik ikinci bir emre kadar yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak Kovid-19 salgını gösterildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bitlis'te her türlü eylem ve etkinlik ikinci bir emre kadar yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının, gerçekleşebilecek her türlü toplu eylem ve etkinliklerde vatandaşlara bulaşma riskinin bulunduğu öne sürülerek şunlar kaydedildi:

"Bundan dolayı ilimiz genelinde Kovid-19 salgını emniyet tedbirleri kapsamında açık alanlarda yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla ilimize gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içinde girişlerinin, başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem etkinliğe katılım amacıyla ilimizden çıkışlarının, İl İdaresi ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunlarının ilgili maddelerine istinaden yasaklanmasına, alınan kararlara uyulmaması ve aksi davranılması durumunda her seferinde olmak üzere Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince, 392 lira idari para cezasının kolluk kuvvetlerince uygulanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İpek Özbey: Kaybedecekleri şey, gazete tirajından daha fazlasıydı

SONRAKİ HABER

Mısır, İtalya'dan 1,2 milyar avroya 2 fırkateyn satın alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...