12 Haziran 2020 13:27

İlker Başbuğ adliyede ifade verdi

İlker Başbuğ, katıldığı bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İlker Başbuğ | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, bir televizyon kanalında yaptığı konuşması nedeniyle hakkında, "hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, hakkında açılan soruşturma kapsamında İfade vermek üzere bugün öğleden sonra İstanbul Anadolu Adliyesine gelerek ifade verdi. AKP'li milletvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın ile eski AKP milletvekilleri, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan'ın şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İlker Başbuğ hakkında, "hakaret" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da yaşayan İlker Başbuğ'un ifadesinin alınabilmesi için talimat yazdığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ'a davet göndererek ifadeye çağırmıştı.

Adliyede Avukatı İlkay Sezer ile buluşan Başbuğ, Anayasal Suçlar Bürosunda SEGBİS sistemi ile ifade verdi. Başbuğ ifadenin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Bu bir ‘FETÖ’ itirafıdır, savcılar göreve

SONRAKİ HABER

Said Nursî’den günümüze bir siyaset kartı olarak Ayasofya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...