12 Haziran 2020 07:06

Gözaltındaki hamile kadın 2 kez hastaneye kaldırıldı

Mersin'de 6 kişiyle birlikte 4 gündür gözaltında olan 1,5 aylık hamile Sohbet Aslan, 2 kez hastaneye kaldırıldı. Riskli bir hamilelik geçiren Aslan, nezarette nefes almakta zorlandığını söyledi. 

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 Haziran'da yapılan ev baskınlarında, Ali Bilen, Sohbet Aslan, İlham Yükol, Hebun Yüksekbağ, Dilan Demir ve Cejna Saruhan gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nda tutulan 6 kişinin şu ana kadar ifadeleri alınmazken, soruşturma dosyasına da kısıtlılık kararı konuldu. Gözaltında bulunanlardan İlham Yükol’ün yüzde 52 engelli, bacağından engelli Sohbet Aslan’ın ise 1.5 aylık hamile olduğu belirtildi. 

"NEFES ALAMIYORUM"

Avukatıyla gözaltında görüşen Aslan, “Neden gözaltında olduğumu bilmiyorum. Hiçbir şekilde ifademiz alınmadı. Benimle birlikte gözaltına alınanların hiçbirini tanımıyorum. Hem fiziksel engelliyim hem de 1.5 aylık hamileyim. Nefes almakta zorlanıyorum. 2 kez rahatsızlandığım için hastaneye götürüldüm" dedi. 

"BİR AN ÖNCE BIRAKILSIN"

Müvekkilinin hem fiziksel engelli olduğunu hem de riskli bir hamilelik geçirdiğini belirten Aslan’ın avukatı, soruşturmayı yürütenlerin durumu bilmesine rağmen gözaltı işlemini devam ettirdiğini söyledi. Dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle müvekkilinin neyle suçlandığını bilmediğini dile getiren avukat, “Gözaltına alınanlar hakkında 4 günlük ek gözaltı kararı alınacak. Müvekkilimin kaldığı ortam hem sağlığı için hem de bebeğin sağlığı için uygun değil. Bir an önce bırakılması gerekir” dedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz izne çıkarılan Boğaziçi işçileri: Üniversite açılana kadar biz ne yapacağız?

SONRAKİ HABER

HABAŞ’ta sosyal haklar gasbedildi, Türk Metal MESS’ten medet umdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...