12 Haziran 2020 04:05

ABD Başkanı Trump: Polislerin eğitimine daha fazla enerji ve kaynak ayırmalıyız

ABD Başkanı Trump, "Polisler dağıtıldığında ne yapacak? Biz tam tersini yapıp, polislerin eğitimine daha fazla enerji ve kaynak ayırmalıyız. Polisimize saygı duymalı ve onlara sahip çıkmalıyız" dedi.

ABD polisi | Fotoğraf: Kyler Mazza / AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından gündeme gelen "ırkçılık tartışmalarına" ilişkin, "Nerede ortaya çıkarsa çıksın, bağnazlık ve ön yargıya karşı birlik olmalıyız. Ancak, 10 milyonlarca iyi yürekli Amerikalıyı, yanlış yere 'ırkçı' ya da 'yobaz' olarak etiketleyerek yaraları iyileştiremeyiz ve ilerleme kaydedemeyiz" dedi.

Trump, Teksas eyaletinin Dallas kentinde “siyah toplum temsilcileri”yle bir araya geldiği yuvarlak masa toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Washington eyaletinin Seattle kentinde anarşistlerin "özerklik" ilan etmesine tepki gösteren Trump, "Seattle'da olanlara bakın. (Göstericiler) Kenti ele geçirdiler. Seattle çok büyük bir şehir. Böyle bir şey Teksas'ta yapılamazdı" ifadesini kullandı.

Trump, son günlerde ülkede "herkes için eşitlik" tartışmaları olduğunu vurgulayarak, "Ne yazık ki bölünmüşlüğü körüklemek ve aşırı bir gündem ortaya koymak isteyen birileri var. Biz onların peşinden gitmeyeceğiz. Onların yolu, ancak daha fazla yoksulluk, suç ve acı doğuracaktır" dedi.

Polis teşkilatlarının "dağıtılması" fikrine de şiddetle karşı çıkan Trump, "Polisler dağıtıldığında ne yapacaklar? Biz tam tersini yapıp, polislerin eğitimine daha fazla enerji ve kaynak ayırmalıyız. Polisimize saygı duymalı ve onlara sahip çıkmalıyız. Polisler bizi koruyor. Nereye giderseniz gidin, çürük elmalar olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

"BAĞNAZLIK VE ÖN YARGIYA KARŞI BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Ülkedeki sorunların onarılması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Trump, "Nerede ortaya çıkarsa çıksın, bağnazlık ve ön yargıya karşı birlik olmalıyız. Ancak, 10 milyonlarca iyi yürekli Amerikalıyı, yanlış yere  'ırkçı' ya da 'yobaz' olarak etiketleyerek yaraları iyileştiremeyiz ve ilerleme kaydedemeyiz" dedi.

Siyah Amerikalıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için sağlık ve ekonomi de dahil birçok konuda adım atacaklarını kaydeden Trump, "Polis teşkilatlarının güç kullanımı konusunda en güncel profesyonel standartları karşılaması üzerine bir başkanlık kararnamesini tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, gerginliğin azaltılmasını sağlayacağız ve sosyal hizmet uzmanlarının, güvenlik güçlerine bazı durumlarda eşlik etmelerine izin vereceğiz. Polisimizin mükemmel bir şekilde eğitildiğinden emin olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Gateway Kilisesi yakınında toplanan kitle, Trump’ı protesto etti.

(Washington/ AA)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Seattle'ın anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Arap ülkelerinde Kovid-19 kaynaklı ölümler ve vakalar arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...