11 Haziran 2020 17:25

BEKSAV’ın "Direniş Günleri" festivali yasaklandı

BEKSAV'ın bu yıl 5’incisini düzenleyeceği “15-16 Haziran’dan Gezi’ye Direniş Günleri” etkinliği Kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Vakfının (BEKSAV) bu yıl 5’incisini düzenleyeceği “15-16 Haziran’dan Gezi’ye Direniş Günleri” etkinliği Kaymakamlık kararıyla yasaklandı.

Yasağa ilişkin BEKSAV Yönetim Kurulu, BEKSAV Baha Bahça’da basın açıklaması düzenledi. Mesafe kurallarına uygun olarak yapılan açıklamada BEKSAV Eş Başkanı Ahmet Uçar; AVM, fabrikalar, madenler, atölyeler, ofisler açıkken etkinliğin yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

"ELBETTE DİRENİŞ DİYECEĞİZ"

BEKSAV Eş Başkanı Canan Kaplan da “Direniş günleri için yaptığımız açıklamada söylemiştik. Çarkları döndürmek için hayatları hiçe sayılan, evde kalamayan işçiler için; emperyalist kapitalizmin, ezilenlere vadettiği açlık ve yoksulluğa karşı elbette direniş diyeceğiz. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz günbegün artarken; Gülistan Doku hâlâ kayıpken, Aleynalar, Zeynepler katledilirken bizler elbette direniş diyeceğiz. Seçilmişlerin yerine kayyumlar atanıp, vekillikleri düşürülüp hapsedilirken elbette direniş diyeceğiz. LGBTİ+’lara yönelik homofobik saldırılar ve nefret cinayetleri her geçen gün artarken, elbette direniş diyeceğiz” dedi.

"İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK"

Her geçen gün tüm dünyada ezilenlere karşı polis şiddetinin giderek artığına işaret eden Kaplan devamla şunları ifade etti:

“Bu saldırılar bugün George Floyd’da cisimleşse de, o ne ilkti ne de son olacağa benziyor. Yaşadığımız Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında da, bu tarz saldırılar ile sıkça karşılaşmaktayız. Polis kurşunuyla öldürülen, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Kemal Kurkut’tan tanığız. Yine yakın süreçte, üst üste plastik kutular içerisinde kaldırımlara gömülmüş bedenler; Mardin Dargeçit’te mağaralarda bulunan insan kemikleri, tüm dünyada egemen ırkçı-faşist zihniyetin varlık gösterdiğinin kanıtıdır. Bu zihniyete karşı elbette direniş diyeceğiz. Ezilenlerin isyan ve direnişleri birleştiğinde, bugün alamadığımız o nefes ile en güzel ezgilerde buluşacağız.”

Kaplan, Direniş Günleri’ni online platformlardaki etkinliklerle sürdüreceklerini açıkladı. (İstanbul/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP Beşiri İlçe Eş Başkanları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer, çalışma hayatındaki sorunların çözümü için çalışılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa