11 Haziran 2020 11:34

Yeditepe konserleri meclis gündeminde: 30 milyonluk bu israfın gerekçesi nedir?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut,30 milyon TL’ye mal olduğu öne sürülen seyircisiz “İstanbul Yeditepe Konserleri”ni Meclis gündemine taşıdı.

T.C. İletişim Başkanlığının yayımladığı videodan ekran alıntısı.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 30 milyon TL’ye mal olduğu öne sürülen seyircisiz “İstanbul Yeditepe Konserleri”ni Meclis gündemine taşıdı. Pandeminin yarattığı ekonomik kriz ortamında iktidarın IBAN numarası vererek halktan para topladığını hatırlatan Bulut, “30 milyonluk bu israfın gerekçesi nedir?​” diye sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, sanatçılara ne kadar para verildiğinin açıklanmasını istedi.

İlk gününde Ajda Pekkan’ın sahne aldığı Kuruçeşme’de gerçekleştirilen seyircisiz konserin YouTube’da izleyici oranının düşük kaldığına, halkın gerekli ilgiyi görmediğine dikkat çeken Bulut, konseri 300-400 kişinin izlediğini, toplam görüntülenme sayısının 8 binde kaldığını ifade etti.  Bulut, izleyici sayısının düşük kalması üzerine Sibel Can konserinin Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesaplarından da yayımlandığını bildirdi.

30 MİLYON TL İDDİASI

Bulut, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve bir ay sürecek Cumhurbaşkanlığı “İstanbul Yeditepe Konserleri” kapsamında yaklaşık 60 sanatçının sahne alacağını belirtti.  30 milyon TL’ye mal olduğu öne sürülen etkinlikte, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş gibi sanatçıların sahne alacağını hatırlattı.

SANATÇILARA NE KADAR PARA VERİLDİ?

Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

  • İstanbul Yeditepe Konserleri” kapsamında bütçeden ne kadar para çıkmıştır?
  • Konserin organizasyonunu hangi firma üstlenmiştir? Firmaya organizasyon için verilen para ne kadardır?
  • Ayrı ayrı gösterilmek üzere sanatçılara verilen para ne kadardır?
  • Ayrı ayrı gösterilmek üzere etkinliği gün gün sosyal medya ve YouTube hesaplarından kaç kişi izlemiştir?
  • Etkinlikte yer alacak sanatçılar kim tarafından, hangi kıstaslar gözetilerek seçilmiştir?
  • Etkinliğin 30 milyon TL’ye gerçekleştirildiği iddiası doğruysa, pandeminin yarattığı ekonomik kriz ortamında iktidarınızın IBAN numarası vererek halktan 10 TL para topladığı göz önüne alınırsa bu israfın gerekçesi nedir?
  • Cumhurbaşkanlığı, pandemi süresince, 3 ay boyunca kapalı kalan özel tiyatrolara herhangi bir destek vermiş midir? Destek vermeye yönelik bir hazırlığınız var mıdır? (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Parti kapatmalar sonuç vermedi, vermeyecek

SONRAKİ HABER

BTS, TCDD önünde sürgünlere karşı eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...