11 Haziran 2020 07:53
Son Güncellenme Tarihi: 11 Haziran 2020 10:12

Hopa’da yapılması planlanan deniz dolgusuna halk tepkili

Hopalılar, belediye başkanı ile görüşerek deniz dolgu planının doğaya ve çevreye zarar vereceğini ifade ederek projenin iptalini istedi.

Fotoğraflar: Evrensel (soldaki), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (sağdaki)

Paylaş

Hopa'da askıya çıkarılan kıyı ve sahil düzenlemesi amaçlı uygulama imar planı ile Hopa'da denizin doldurulması amaçlanıyor. Hopalılar, Hopa Belediye Başkanı ile görüşerek planın doğaya ve çevreye zararı dokunacağını belirtti.

Artvin İl Çevre Şehircilik Müdürlüğünce düzenlenen imar nazım planına göre dolgu alanı yeri ile ilgili olarak düzenlenen plan; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 06.05.2020 tarihinde onaylanan “Artvin İli Hopa İlçesi Kıyı ve Sahil Düzenlemesi Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı” ve “Artvin İli Hopa İlçesi Kıyı ve Sahil Düzenlemesi Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı” 14.05.2020 tarihinde Artvin Valiliği ilan panosunda ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasında, 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarıldı.

Önerilen dolgu alanı ise bu tahkimat alanlarından yaklaşık 80 metre ile 100 metre deniz yönünde ilerleyen ve iki liman arasını kapsayan alan olarak belirlendi. Karadeniz Sahil Yolu’nun kuzeyinde kalan alanda yaklaşık 162 bin 510 metrekare fuar alanı ve 134 bin 730 metrekare park alanı oluşturulması öngörülüyor. Planlama yapılan alanının tamamı yaklaşık 314 bin 590 metrekare.

Planların askıya çıkması üzerine plana karşı yapılacak olan çalışmalar için partiler, kitle örgütleri ve derneklerin katıldığı bir toplantı yapılarak, Hopa Belediye Başkanı ile görüşme yapmak üzere bir heyet oluşturuldu. Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile yapılan görüşmede Ekmekçi dolgu projesinin kendilerinden bir önceki dönemde yönetimde olan AKP'li belediye tarafından planlanmaya başlandığını, kendilerinin belediyede yönetime gelmesiyle bu projenin  gerçekleşmesi için onay verdiklerini ve hazırlanan planı Artvin İl Çevre Şehircilik Müdürlüğüne sunduklarını ve planın askıya çıktığını belirtti. Ekmekçi plandaki temel amaçlarının 2000’li yıllarda sahil oto yolunun yapımı sırasında oluşturulan dolgu alanındaki tesislerin belediyeye devredilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Belediye başkanı ile yapılan görüşmede yer alan heyet üyeleri ise Hopa halkına danışmadan belediyece uygulamaya konulan bu planın yanlış olduğunu vurgulayarak planın uygulamaya konulması halinde doğada ve çevrede büyük tahribata yol açacağı dile getirdi. Heyet plana karşı gerekli yasal itirazları yapacaklarını Belediye Başkanı Ekmekçi’ye iletti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4 yaşındaki çocuğa istismar iddiasıyla gözaltına alınan Y.D. serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

TÜMTİS: Kıdem tazminatımızdan elinizi çekin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...