09 Haziran 2020 21:20

ABD tarihinde ilk siyah kuvvet komutanı atandı

ABD Senatosu, Orgeneral Charles Q. Brown Jr.'un Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atamasını onayladı. Böylece ülke tarihinde ilk kez bir siyah general kuvvet komutanı olacak.

Charles Q. Brown Jr. | Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Senatosu, siyah Orgeneral Charles Q. Brown Jr.'un Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atamasını onayladı. Böylece ülke tarihinde ilk kez bir siyah general kuvvet komutanı olarak görev yapacak.

AA'nın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Hava Kuvvetleri Komutanı olarak aday gösterdiği Orgeneral Brown, Senato'dan tam destek aldı. 98 senatörün onay verdiği atamaya karşı çıkan olmadı. Atamanın George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan yaygın protestolar sürerken gerçekleşmesi dikkati çekti.

Orgeneral Brown, bu atama öncesinde ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Hava Unsurları Komutanı olarak görev yapıyordu.

Trump, Twitter mesajında, “ABD’nin ilk Afroamerikan kuvvet komutanı olarak Orgeneral Charles Brown’ı Hava Kuvvetleri Komutanlığına atama kararım Senato tarafından onaylandı. ABD için tarihi bir gün. Büyük bir vatansever ve lider olan Orgeneral Brown ile yakın çalışma konusunda heyecanlıyım.” ifadesini kullandı.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

George Floyd protestolarında talep edilen "polis reformu" Washington'da onaylandı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 17 ilin valisi merkeze çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...