09 Haziran 2020 14:45

Almanya’da 2019 yılında ırkçılık vakalarında yüzde 10’luk artış var

Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin raporuna göre, 2019 yılında Almanya'da ırkçılık vakalarında yüzde 10'luk bir artış var.

Berlin'de yapılan Black Lives Matter eylemi | Fotoğraf: Abdulhamid Hoşbaş/AA

Paylaş

Federal Almanya’nın Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (ADS) tarafından yayımlanan rapora göre, 2019 yılında Almanya'da ırkçılık vakalarında yüzde 10'luk bir artış oldu. SOL Parti Federal Milletvekili ve Parti Meclis Grubu Göç ve Entegrasyon Politikaları Sözcüsü Gökay Akbulut, ”Irkçılığa karşı mücadele kapsamlı olmalı ve bunun başlangıcını eğitimde yapmalıyız” dedi.

Federal Almanya’nın Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin (ADS) raporuna göre, 2019 yılında Almanya'da ırkçılık vakalarında yüzde 10'luk bir artış olduğu belirtildi. SOL Parti Federal Milletvekili ve Parti Meclis Grubu Göç ve Entegrasyon Politikaları Sözcüsü Gökay Akbulut, rapor ile ilgili açıklamadı bulundu. Akbulut, raporla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen yıl ırkçılık vakalarının yüzde 10 artması çok düşündürücü. Ayrımcılıkla Mücadele Dairesinin resmi sayıları sadece rapor edilen kısmı yansıtmaktadır. Bildirilmeyen olayların sayısı kesinlikle çok daha fazla. Irkçılık, her toplumu saran evrensel bir sorundur. Almanya’da AfD, mülteci ve göçmenlere yönelik ırkçı ajitasyonu ile siyasi iklimi kasten zehirlemektedir. Gündelik ırkçılık ve George Floyd'un ABD'de öldürülmesi sırasında son gördüğümüz acımasız polis şiddeti insanları öldürüyor. Dünya çapında 'Black Lives Matter' protestoları tarihi bir dönüm noktasıdır, çünkü ırkçılık ve ayrımcılık yaşayan insanlar nadiren çok fazla kamu dayanışması yaşarlar. Bu dünyada benzersizdir, umarım devamı da gelir. Bu yüzden sadece 'ırk' terimini Alman Anayasası’ndan çıkarmaya değil, aynı zamanda ırkçılığın önlenmesi için çalışan projelere de destek vermeye çağırıyorum. Ayrıca acilen alman polisinde yaşanan ırkçı vakalar için bir şikâyet bürosuna ihtiyacımız var. Toplumumuzda, eğitime, işe veya konut piyasasına erişimi son derece zor olan birçok insan, bu istatistiklerde günlük ırkçılık deneyimleriyle bile görünmüyor. SOL PARTİ olarak, toplumumuzda ki çeşitliliği bir tehdit değil, bir zenginlik olarak görüyoruz! Irkçılığa karşı mücadele kapsamlı olmalı ve bunun başlangıcını eğitimde yapmalıyız." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Barut'tan, Bakan Pakdemirli'ye tepki: Çiftçi zarar etmiyorsa niye kan ağlıyor?

SONRAKİ HABER

BES Genel Başkanı Serpil Akpınar: "Fiili Hizmet Süresi Zammı" hayata geçirilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...